Старовићева у финалу једноседа, четверци у Б финалу

Бета

субота, 24. 08. 2019. у 20:06

Старовићева у финалу једноседа, четверци у Б финалу

Милица Старовић фото: Небојша Радовић/КСС

Српска кајакашица је у својој квалификационој групи убедљиво тријумфовала пошто је стазу извеслала за минут и 56,02 секунде
Српска кајакашица Милица Старовић пласирала се у финале једноседа на 500 метара на Светском првенству у Сегедину.

Старовићева је у својој квалификационој групи убедљиво тријумфовала пошто је стазу извеслала за минут и 56,02 секунде.

Она ће се за медаљу и место на Олимпијским играма у Токију борити у недељу од 11.44.

Старовићева је претходно заузела седмо место у финалу К1-200.

Женска посада четверца на 500 метара полуфиналну трку извеслала у времену минут и 35,22 секунде, што је било довољно за пето место.

Николини Молдован, Милици Старовић, Кристини Бедеч и Марији Достанић последњег дана шампионата у Сегедину преостаје борба у Б финалу, које је на програму од 10.44.

Мушки четверац на 500 метара је у својој полуфиналној групи заузео шесто место, пошто је кроз циљ прошао за минут и 22,06 секунди.

Стефан Векић, Небојша Грујић, Владимир Торубаров и Марко Драгосављевић нису успели да се изборе за пролаз у финале и шампионат ће завршити у Б финалу у недељу од 10.38.

Олимпијски вицешампиони у двоседу на 1.000 метара, Марко Томићевић и Миленко Зорић, нису успели да се пласирају у финале и да се боре за олимпијске норме за Токио.

Томићевић и Зорић су у својој полуфиналној трци заузели седмо место пошто су стазу извеслали за три минута и 30,80 секунди. Они ће шампионат у Сегедину завршити у Ц финалу у недељу од 11.04.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације