ДО почетка Светског првенства у боксу у Русији (Јекатеринбург) остале су две недеље, а српски асови у суботу завршавају заједничке припреме са Хрватима у Загребу. Селектор "орлова" Милан Пиперски је задовољан досадашњим радом, као и условима у главном граду наших западних комшија.

- Услови за рад су одлични, у екипи влада добра атмосфера, а прилично сам задовољан и приказаним боксом - каже селектор Пиперски, који ће следеће недеље саопштити имена бораца за СП (7-21. септтембар). - Чак и ако неки не буду ишли на СП, до краја године нас очекује неколико важних такмичења. Прва лига Србије стартује у октобру, меч шампиона за "Златну рукавицу" је крајем новембра, а између је и Балканско првенство у Турској, тако да ће се ове припреме вишеструко исплатити.

На припремама у Загребу су: Душан Јањић (до 52 кг), Вељко Глигорић (57), Дамјан Грмуша и Ненад Јовановић (63), Дејан Дашић и Милан Вранковић (69), Сандро Полетан (75), Слободан Јовановић и Алекса Марковић (81) и Владан Бабић (+ 91)). Уз селектора Пиперског, је савезни тренер Мане Марчета, као и тренери Мића Полетан и Миодраг Милић.

ДЕВОЈКЕ НА ЕП У МАДРИДУ
ЖЕНСКА сениорска репрезентација Србије у Мадриду стартује на ЕП. У Шпанији нас представљају: Сандра Маран (до 48 кг), Нина Радовановић (51), Јелена Зекић (54), Александра Рапајић и Милена Матовић (75). Тренери су Стеван Чизмић, Марко Тубић и Дарко Радовановић.