Марић: Деца нам дала пример како да се понашамо

Танјуг

21. 08. 2019. у 11:11

Марић: Деца нам дала пример како да се понашамо

Фото: СИМ

Оснивач и председник Спортских игара младих (СИМ) Здравко Марић изјавио је данас да су школарци из региона у још једној сезони такмичења и дружења показали како би и старији требало да се понашају

Оснивач и председник Спортских игара младих (СИМ) Здравко Марић изјавио је данас да су школарци из региона у још једној сезони такмичења и дружења показали како би и старији требало да се понашају.

Финале СИМ одржава се традиционално у Сплиту, уз учешће више од 1.000 малишана из Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије.

"Ова слика требало да буде на понос и сваком учеснику и свакоме ко је део Игара. И овом граду јер објективно гледајући заиста је лепо видети нове генерације да једни друге поздрављају, да се друже, честитају једни другима на победама, бодре после пораза. Мислим да је то успех, поготово кад знамо шта се дешавало на овим просторима у не тако давној прошлости. Ова деца су добар водич и мојој генерацији и старијој генерацији да се угледамо на њих и понашамо попут њих", рекао је Марић Тањугу.

СИМ су јединствен пројекат, не само у региону, него и у Европи, а Марић открива да ће ускоро бити проширене на још две земље.

"Могу вам рећи да је доста реалан улазак Македоније и Мађарске, али да не би било да сам обећао и да се није направило рећи ћу вам да су елаборати већ на столу у Влади и у Мађарској и у Македонији. Врло близу смо да то иде, али оно што је најбитније јесте наћи људе, људе какве имамо у Србији, БиХ и Хрватској. Тако да мислим да су те две земље следећи корак, ако не догодине, за две сигурно", истакао је Марић.

Игре се завршавају вечерас спектакуларном церемонијом на сплитској Риви.

"На крају још једне сезоне има и мало умора, али пре свега задовољства и поноса. Понављам, дивно је бити уз ову децу и већ се радујемо следећој сезони, новим такмичењима и новим дружењима", поручио је Марић.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Djole

21.08.2019. 11:32

Ovako isto su se družili mališani generacija 60-tih i 70-tih godišta pa se poklaše prvom prilikom. Mani me glupih srba i njihove vjere u Tita i bratstvo i jedinstvo umjesto u Boga i u'se i u svoje kljuse.

Jomi

21.08.2019. 13:35

@Djole - Svako ima pravo na svoje zablude i greske ali i da se druzi sa kim mu je lepo.

Zoran

21.08.2019. 12:45

Da nije malo skupo za Srbe bilo to bratsvo i jedinstvo. Brzo zaboravljamo, a to nije dobro.