Финале СИМ у Сплиту: Сви малишани су победници

Танјуг

уторак, 20. 08. 2019. у 15:10

Финале СИМ у Сплиту: Сви малишани су победници

Фото: СИМ

Велико регионално финале Спортских игара младих (СИМ) у Сплиту улази у завршницу, а иза 1.000 школараца из Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске су два изузетно узбудљива и емоцијама набијена такмичарска дана

Велико регионално финале Спортских игара младих (СИМ) у Сплиту улази у завршницу, а иза 1.000 школараца из Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске су два изузетно узбудљива и емоцијама набијена такмичарска дана.

Медаље су већ подељене, утисци се слежу, а најважнији је тај да су и ове године на Играма сви победници, јер Игре су ту да младима отворе видике, да им пруже прилику да стекну много нових пријатеља из других земаља и да науче неке од најважнијих животних лекција - о толеранцији, фер-плеју, здравом животу, тимском духу, другарству…

"У протекла два дана такмичари су показали изузетну спремност и жељу за победом. Сви заједно напредујемо из године у годину, подижући лествицу самима себи. Долазе нам све уиграније екипе и све боље припремљени појединци, који доказују да Спортске игре младих схватају озбиљно и да поред тога што им је циљ да се током целе сезоне лепо друже и добро забаве, једнако желе да на терену покажу колико су вредно тренирали и шта све умеју", изјавила је спортска директорка СИМ Србија Зорица Мијатовић.

Ипак, како истиче, на њу је посебан утисак оставило то што су на Играма и овог пута рођена предивна пријатељства међу децом из све три земље.

"То можда најбоље илуструје пример да наши такмичари из Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске, током повратка са спортских терена у смештај, у аутобусу углас певају песме са сва три говорна подручја, а атмосфера је увек таква да вам срце заигра од радости када их видите на окупу", истакла је Мијатовићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Mama Rosa

21.08.2019. 15:16

Cestitke organizatorima, deci, roditeljima, voditeljima i gostljubivim Splicanima za pobedu drugarstva i zdravog sportskog duha. Hvala za topao prijem i odlicnu ukupnu atmosferu i organizaciju. Ostaje lep utisak i radi pozitivnog pedagoskog uticaj na decu. Svi su pobedili dosadu, predrasude, vrućinu, prosecnost i fjaku. Do vidova, lipi moji.