Шпановић после испуњене норме за ОИ: Срећна сам због наступа

Тањуг

недеља, 18. 08. 2019. у 18:04

Шпановић после испуњене норме за ОИ: Срећна сам због наступа

Ивана Шпановић

Важно је да су све серије биле добре, због бојазни од преступа и могућих обнављања повреде нисам била опуштена, али ипак сам успела да остварим добар резултат - каже српска атлетичарка
Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић, после другог места на митингу Дијамантске лиге у Бирмингему и изборене норме за Олимпијске игре у Токију, рекла је да је срећна и задовољна због свог наступа.

Скок из треће серије од 6,85 метара био је довољан да се избори виза за Токио, а Шпановић је прва српска атлетичарка која је испунила олимпијску норму.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СРБИЈА ИМА ЈОШ ЈЕДНОГ ПРЕДСТАВНИКА НА ОИ У ТОКИЈУ: Ивана Шпановић изборила норму

Биће то њено четврто учешће на ОИ.

- Задовољна сам квалитетом самог такмичења, како свог личног наступа тако и осталих такмичарки. Срећна сам што сам обезбедила место у финалу, иако сам пропустила доста у овој сезони. Важно је да су све серије биле добре, због бојазни од преступа и могућих обнављања повреде нисам била опуштена, али ипак сам успела да остварим добар резултат. Ових дана знаћу где ћу наступати даље - рекла је Шпановић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ИВАНА ШПАНОВИЋ ЗА "НОВОСТИ": Пркос у нама се буди када нас потцене

Резултатом из Бирмингема Шпановић је обезбедила учешће на завршном митингу Дијамантске лиге, који се 6. септембра одржава у Бриселу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације