СРБИЈА ИМА ЈОШ ЈЕДНОГ ПРЕДСТАВНИКА НА ОИ У ТОКИЈУ: Ивана Шпановић изборила норму

С. Бајић

недеља, 18. 08. 2019. у 17:10

СРБИЈА ИМА ЈОШ ЈЕДНОГ ПРЕДСТАВНИКА НА ОИ У ТОКИЈУ: Ивана Шпановић изборила норму

Ивана Шпановић фото: ЕПА

Презадовољни смо. Све је било за чисту петицу. Олимпијска норма и пласман у финале Дијамантске лиге, то довољно говори- кратко је у телефонском разговору поручио Горан Обрадовић, Иванин тренер
ИВАНА Шпановић (29) је остварила циљ наступом на атлетском митингу Дијамантске лиге у Бирмингему.

Она је освојила сребрну медаље скоком од 6,85 метара у трећој серији којим се, не само пласирала на завршни митинг Дијамантске лиге 6. септембра у Бриселу, него и испунила олимпијску норму и оверила визу за Токио догодине.


- Презадовољни смо. Све је било за чисту петицу. Олимпијска норма и пласман у финале Дијамантске лиге, то довољно говори- кратко је у телефонском разговору поручио Горан Обрадовић, Иванин тренер.

Наша најбоља атлетичарка је освојеним другим местом у Бирмингему са прескочених 6,85, само центиметар мање од првопласиране Нафисе Тијам, обезбедила пласман међу најбољих осам скакачица удаљ у Дијамантској лиги.

Тај скок остварила је у трећој серији, после прескочених 6,70 на старту а затим 6,78 у другој серији. Тако ће на финалном митингу у Бриселу бити у прилицу да по трећи пут освоји Дијамантску лигу, с обзиром на то да је 2016. и 2017. била најбоља у том такмичењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације