Аруновићева, Арсовићева и Плетикосић освојили титуле шампиона Србије

Бета

17. 08. 2019. у 17:47

Аруновићева, Арсовићева и Плетикосић освојили титуле шампиона Србије

Зорана Аруновић фото: ССС

Првенство Србије одржава се у Новом Саду
Репрезентативци Србије у стрељаштву Андреа Арсовић, Зорана Аруновић и Стеван Плетикосић освојили су златне медаље на првенству Србије малокалибарским оружјем, које је почело у Новом Саду.

Зорана Аруновић (Олимпик 011) је одбранила титулу шампиона у гађању МК спорт пиштољем. Она је у финалу убедљиво тријумфовала са 36 "хитова" (један хит – 10,2 кругова и боље) чиме је изједначила властити државни рекорд финала.

Сребро је освојила Јасмина Миловановић (Смедерево), а бронзу Тамара Ђорђевић (Академац).

Андреа Арсовић (Партизан) је била најбоља у троставу (три пута 40 метака).

У финалу је за више од два круга надмашила Милицу Бабић (Победник). Бронза је припала Ивани Анђушић Максимовић ("Академија Максимовић").

Арсовићева је у финале ушла са првог места у квалификацијама, у којима је "убила" 1.179 кругова, чиме је за један круг надмашила досадашњи државни рекорд Сање Вукашиновић (Нови Сад 1790).

Стеван Плетикосић ("Чика Мата") се окитио најсјајнијим одличјем у гађању МК пушком из лежећег става (60 метака), у дисциплини у којој је 1992. године освојио олимпијску бронзу. На трону је сменио клупског друга Милутина Стефановића, прошлогодишњег шампиона, који је овај пут заузео четврто место.

Сребро је освојио Лазар Ковачевић (Јагодина 92), а бронзу јуниор Марко Ивановић ("Чика Мата").

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације