НА клупи одбојкаша Србије више неће седети Никола Грбић. После квалификационог турнира на коме наш национални тим није успео да се избори за пласман на Олимпијске игре из првог покушаја, а пред Европско првенство које се игра од 12. до 29. септембра, Одбојкашки савез и селектор су донели одлуку да се растану.


- Одбојкашки савез Србије и Никола Грбић, први тренер мушке сениорске репрезентације Србије, заједно су одлучили да прекину сарадњу. У духу максималног поштовања, које је увек одликовало ОСС и Николу Грбића, донета је одлука у складу с највишим интересима националне селекције. Одбојкашки савез Србије ће јавност благовремено обавестити о новом првом тренеру сениора Србије - наводи се у саопштењу на сајту Савеза.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Слободан Ковач мења Грбића на клупи Србије?


Одбојкаши су прву шансу за олимпијску визу пропустили у дуелу са Италијанима, који су их глатко надиграли у Барију са максималних 3:0. Друга и последња шанса остаје у јануару, али тада ће бити далеко теже. Горак укус у устима је остао пред наступ на Европском првенству.


- Није незгодан тренутак да се ово деси, јер смо играли толико лоше да је морало одмах нешто да се промени, била је потребна шок терапија - прокоментарисао је кратко, за "Новости", председник Одбојкашког савеза Зоран Гајић. - Наследник ће се знати до понедељка, радимо на томе.


На телефонски позив одговорио је и сада већ бивши селектор Никола Грбић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ОСС ДОНЕО ОДЛУКУ: Грбић више није селектор Србије


- Немам много тога да додам на саопштење Савеза - рекао је Грбић. - Мислим да је интерес екипа испред свих осталих и да тим мора да буде изнад свега. Донели смо такву одлуку уз жељу да се ствари побољшају што пре. Надам се да ће момци остварити у јануару пласман на Олимпијске игре, јер имају квалитет и заслужују да буду тамо наредног лета.


Легендарни репрезентативац је на позицију првог тренера српске селекције дошао 2015. године и имао је уговор до краја овог олимпијског циклуса (2020). Већ у дебитантској сезони успео је да освоји сребро у Светској лиги. Наредне године је у истом такмичењу довео тим до шампионске титуле. Трећа медаља у његовој селекторској колекцији је бронза са Европског првенства 2017. Прошле године је његовој екипи на Светском првенству измакла медаља за длаку и освојено је четврто место.