Финале СИМ у Сплиту: Из Србије стиже 300 учесника

В.Н.

15. 08. 2019. у 12:08

Финале СИМ у Сплиту: Из Србије стиже 300 учесника

Фото: СИМ

Спорт, игре и младост или срећа, изазов и мотив, су скраћенице која симболизује много, а ако ставимо све то у наш оквир, добијемо Спортске игре младих - рекла је Ивана Јовановић

МЕЂУНАРОДНО финале Спортских игара младих, које ће окупити дечаке и девојчице, младе спортисте из Србије, БиХ и Хрватске, одржаће се од петка до 22. августа у Сплиту. Више од 1.000 малишана, њихових пратилаца и спортских радника из све три државе, дружиће се и такмичити. Делегација из Србије као и свих претходних година, броји 300 чланова.


На програму је десет спортова, играће се на теренима широм Сплита, од чувене хале "Грипе", па до терена у студентском центру Кампус.

- И ове године наставили смо да се успешно боримо за наш основни циљ, а то је да се дух Игара шири и да се боримо за сваки дечији осмех. Спорт, игре и младост или срећа, изазов и мотив, су скраћенице која симболизује много, а ако ставимо све то у наш оквир, добијемо Спортске игре младих. Деци желим да се друже, да стекну нове пријатеље, такмиче се и имају мини-летовање - истиче Ивана Јовановић, председница Дунав осигурање Спортских игара младих Србије.


Подршку Играма дају Влада Републике Србије, Министарство просвете, науке и технолошког развоја и многи други, а само ове године у Србији је учествовало око 75.000 актера.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)