Возач Ферарија Шарл Леклер рекао је данас да верује да његова екипа може да стигне Мерцедес до краја шампионата у Формули 1.

Мерцедес доминира и ове сезоне предвођен петоструким светским шампионом Луисом Хамилтоном, први део шампионата завршио је са 438 бодова, док Ферари заостаје са 288, а озбиљно му се примакао Ред Бул са 244 бодова.

Леклер је у пет трка био на победничком подијуму, а у две трке је био на корак од победе и верује да Ферари може да преокрене ситуацију.

- То је од почетка сезоне за нас био велики изазов, јер су они били врло брзи и константни и то не само у једној или две трке. Али, за Ферари ништа није немогуће, радимо напорно, борићемо се до краја и прилично сам сигуран да ћемо их стићи - рекао је Леклер за "Инсајд рејсинг".

Шампионат се наставља 1. септембра трком за Велику награду Белгије, а седам дана касније на програму је трка у чувеној Монци. Те стазе више одговарају болидима Ферарија и очекује се да успешно парирају Мерцедесу.

Поједини медији пренели су да ће Ферари у Белгији имати нови мотор, уз побољшање од 20 коњских снага у односу на тренутни, који се већ сматра најбољим у такмичењу.