Женска репрезентација Србије у боксу отпутовала је данас у Шпанију како би обавила завршне припреме за Европско првенство у Мадриду.


На припремама у Мадриду пред такмичење, које се одржава од 22. августа до 1. септембра, уз српски тим бораве још екипе Мађарске, Француске и домаћина Шпаније.


Селекцију Србије чине Сандра Маран (клуб Вршац, у категорији до 48кг), Нина Радовановић, Нина бокс тим, до 51кг), Јелена Зекић (Шакјаши, до 54кг), Александра Рапајић (Петровград, до 64кг) и Милена Матовић (Шајкаши, до 75кг), са тренерима Стеваном Чизмићем, Марком Тубићем и Дарком Радовановићем.


- Боксерски савез Србије је, као и за све селекције у последњих скоро две године, за женску сениорску репрезентацију обезбедио квалитетне услове за рад, одлазак на припреме, као и све остало што је неопходно нашим такмичарима. Након заједничких припрема на Златибору, сениорке ће сада имати прилику да тренирају са најбољим боксеркама Шпаније, Француске и Мађарске, и да у Мадриду достојно репрезентују Србију и надам се остваре запажен резултат- рекао је тренер Тубић.


Боксерке имају прилику да се упишу златним словима у историју женског бокса у нашој земљи, јер до сада Србија никада није имала освајачицу медаље на Европским првенствима.