ЛАЗАР Ћировић је увек веровао у себе, вредно је радио и доказао да и у 27. години може да се дебитује у одбојкашкој репрезентацији Србије. Искусни примач је прошао дуг пут, од матичног каргујевачког Радничког до италијанске Падове, да би се изборио за шансу код селектора Николе Грбића. Лане је био само на припремама, ове године се исказао у Лиги нација, а синоћ се са друговима у мечу против Италије на квалификационом турниру у Барију борио за одлазак на Олимпијске игре 2020. у Токију.

- Нисам играо у млађим селекцијама Србије, нисам прошао све те степенике кроз репрезентацију, тако да сам себе као играча градио у Србији и ван земље. Испоставило се на крају да је то шта ја могу да понудим репрезентацији потребно селектору Николи Грбићу, који ме је још прошле године прикључио најбољем тиму. По мом мишљењу, одлично сам се снашао, нашао своју улогу и своје место, упознао момке, начин на који се овде ради. То је нешто што мени фантастично одговара и надам се да ће то давати резултате и у будућности - истиче Лазар Ћировић.

Гесло сталоженог Крагујевчанина је да никад себе не отписујте:

- Све је могуће кроз рад, труд и године које морају да прођу. Пут је увек тежак, до сваког циља увек може да се стигне. То је и мото свих нас у репрезентацији. Никад не отписујемо себе, и када нисмо фаворити видимо себе на највишем постољу. Зато увек жестоко тренирамо, јер се надамо да ћемо направити запажене резултате у будућности.

Ћировић је почео каријеру у крагујевачком Радничком. Потом га је пут одвео у Будванску ривијеру, Турску, атински Панатинаикос и италијанску Падову, где је сјајним партијама скренуо пажњу на себе.

- Традиција италијанске лиге, сјајне партије свих клубова, изузетно јако такмичење, најбољи играчи света на неки начин доприносе појединачном квалитету и напретку сваког играча. Свако ко је играо у Италији неколико сезона успео је да себе подигне на одређени ниво, што се види и код осталих играча у нашој репрезентацији који су стасавали на Апенинском полуострву. И то не важи само за нашу репрезентацију, већ и за остале светске селекције. Нигде не може да се напредује као у Италији - подвлачи Ћировић.

Искусном примачу је ове године истекао уговор са Падовом и још није преломио где ће да настави каријеру:

- Још нисам одлучио, имам доста понуда, видећу шта је најбоље за мене у будућности.