Сеоске спортске игре у организацији Спортског савеза Србије: Рекреација и дружење и ван града

петак, 09. 08. 2019. у 09:28

Сеоске спортске игре у организацији Спортског савеза Србије: Рекреација и дружење и ван града

Сеоске игре

Изненађени смо колико су позитивно прихваћене Сеоске игре – констатовали су челни људи ССС.

Србија је добила нову спортску манифестацију. Сеоске игре Спортског савеза Србије заживеле су већ ове прве године и одушевиле све.


Ове године одржана је пилот сезона Сеоских игара, а идеја оснивача председника ССС Давора Штефанека и генералног секретара ССС Горана Маринковића јесте да традиција буде настављена и наредних година и деценија:


- Изненађени смо колико су позитивно прихваћене Сеоске игре – констатовали су челни људи Спортског савеза Србије. - Када су завршене квалификације у пет подручја – у селима надомак Ваљева, Краљева, Мајданпека, Петровца на Млави и Зајечара можемо бити врло задовољни одзивом, реакцијама и атмосфером на самим такмичењима. Постигл смо оно што смо желели, а то је да се људи друже уз спорт – додао је Маринковић.


И не чуди – Сеоске игре су доказ да се у Србији не води рачуна само о професионалном спортистима већ и о рекреативцима.


- Управо је то циљ ове манифестације. Поготово желимо да анимирамо наше људе који живе на селу. Свакако да и они заслужују нашу пажњу. Захваљујући масовности доприноси се и здрављу нације – јасан је Штефанек.


Тачка на успешну пилот сезону Сеоских игара биће стваљена 31. августа, када ће у Рудној Глави надомак Мајданпека бити одржано државно финале.


- Најбољи и другопласирани са поменутих пет подручја бориће се у великом државном финалу. Изабрали смо да то буде у Рудној Глави, која ове године обележава пола века одржавања. Драго нам је што ће у финалу ван такмичарске конкуренције бити и екипа из Републике Српске, екипа Војске Србије, као и гости из НР Кине којима се допала читава идеја – додао је Маринковић.


На самом финалу такмичари ће се надметати у следећим дисциплинама: надвлачење конопца, скок у даљ из места, обарање руку, надвлачење штапа, мали фудбал, одбојка, шах, народно рвање, полигон са препрекама, бацање камена, стругање облица и трка у џаку.


- Екипа која победи у финалу осваја вредну награду – терен који ће бити изграђен у месту које представља првопласирани. На тај начин желимо да скромним доприносом побољшамо спортску инфраструктуру и ван градова и деци омогућимо бављење спортом у месту где су рођени – рекао је Штефанек истичући добру сарадњу са Министарством омладине и спорта које ће подржати реализовање главне награде јер је заједничко деловање и тежња ка остварењу истих циљева кључ за развитак спорта.


- Као спортиста знам колико је значајно имати подршку публике, па бих волео да сви који буду у могућности дођу 31. августа у Рудну Главу, навијају, добро се друже, а надам се следеће године и сами учествују на Сеоским играма – нагласио је Штефанек и додао да се већ планира да наредне године квалификације буду одржане у дупло више градова него ове године.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације