ОЧЕВИМ СТОПАМА: Прва победа Мика Шумахера у Формули 2

Бета

недеља, 04. 08. 2019. у 16:07

ОЧЕВИМ СТОПАМА: Прва победа Мика Шумахера у Формули 2

Мик Шумахер Фото: EPA

Није било лако, честитам и противнику Нобухари Мацушити, који се борио са мном до краја. Срећан сам, било је забавно - рекао је Мик
Немачки возач Михаел Шумахер остварио је данас прву победу у Формули 2, пошто је био најбржи у трци за Велику награду Мађарске.Он је победио на стази Хунгароринг, на којој је његов отац Михаел остварио четири од рекордне 91 победе.

- Сјајна трка. Возило је било сјајно. Није било лако, честитам и противнику Нобухари Мацушити, који се борио са мном до краја. Срећан сам, било је забавно - рекао је 20-годишњи Шумахер, пренели су британски медији.

Он вози за екипу Према, али је и члан Фераријеве возачке академије и очекује се да ће за неколико година прећи у Формулу 1.

Победа у Мађарској је његов најбољи резултат у Формули 2, а претходно најбоље остварење имао је у Аустрији, где је заузео четврто место. Он је тренутно 11. у генералном пласману Формуле 2.- Сјајна ствар је остварити прву победу у Формули 2. Морам много да радим на себи, не знам да ли ћу следеће године отићи у Формулу 1, за две или можда три године. Пружићу максимум, потрудићу се да научим што више како бих био спреман за наредни корак - навео је Шумахер.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације