НЕМА медаље, нема ни дочека на аеродрому "Никола Тесла". Ватерполисти су се са СП вратили тихо, као и када су одлазили у Квангџу. Млади асови били су свесни тога да аплаузе добијају само ако су "златни", тако да нису ни очекивали блицеве и камере. Али оптимизам их не напушта и верују да ће једног дана и они освајати медаље.


Селектора Дејана Савића и наследнике је на аеродрому дочекао капитен Филип Филиповић. А кормилар "делфина" је по повратку поновио оно што је рекао у суботу после освојеног петог места:


- Главе су и данас вруће. Мало ћу да сачекам па ћу да кажем свима моје виђења шампионата.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: БЕЗ МЕДАЉЕ ЗБОГ НЕИСКУСТВА: Димитрије Ристичевић још не може да прежали елиминацију у четвртфиналу СП


Један од најискуснијих, Сава Ранђеловић, сматра да пето место на свету није уопште лош резултат:


- Било је то једно велико искуство за све нас, на крају можемо бити задовољни оствареним, с обзиром на то како су се ствари одвијале. Ипак, остаје жал са четвртфиналном утакмицом, јер сам убеђен да смо могли много боље да одиграмо. Најважније је да извучемо поуке из целог такмичења и, када дође нова прилика, да се што боље припремимо, и психички и физички.


Страхиња Рашовић признаје да је стекао ново искуство и да је СП другачије такмичење од свих које је до сада играо:


- Ово ће ми много значити у каријери. Направио сам искорак напред и верујем да ћемо следећи пут да обрадујемо и вас и нас и да се окитимо медаљом. Оно што сам доживео на СП, нисам никад пре тога. За ово се живи и ово је суштина мог бављена спорта.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ОВАКО СЕ ИГРА ЗА СРБИЈУ: Ватерполисти победили Аустралију и освојили пето место на СП


Центар Ђорђе Лазић подвлачи да је много научио у Квангџуу:


- Мислим да нас је једно лоше полувреме против Шпаније коштало борбе за медаљу. Ипак, после четвртфинала смо успели да се уздигнемо и да освојим пето место, којим можемо донекле да будемо задовољни. Надам се да је ово почетак једне нове, лепе приче млађе генерације.


Радомир Драшовић признаје да се утисци још нису слегли:


- Жалимо због пораза од Шпаније у четвртфиналу. После меча у групи са Грцима осећали смо да можемо много, а онда смо одиграли катастрофално лоше са "фуријом". Тај меч је показао где смо танки, јер у утакмицама које нису имале већи значај показали смо да смо екипа. Мислим да је реч о мањку искуства, можда чак и самопоуздања. Имаћемо на чему да радимо, јер смо показали да имамо квалитет и потенцијал.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ВИКТОР РАШОВИЋ ЗА "НОВОСТИ": Морамо да се калимо


ЛИГИ ФАЛЕ ИСКУСНИ ИГРАЧИ

ВЕЋИНА репрезентативаца који су играли у Квангџуу, на почетку каријере учила је од Удовичића, Филиповића, Прлаиновића, Пијетловића... Нажалост, последњих година све млађи играчи одлазе у иностранство.

- У Кореји смо причали о томе да фале домаћи, искусни играчи у нашим клубовима, уз које ће млађи стасавати. Свима нама који смо играли на СП то је веома значило на почетку каријере - сматра Ранђеловић.