Аустралијска пливачица Шејна Џек, која се повукла са Светског првенства у Јужној Kореји пошто је пала на допинг тесту, рекла је данас да су њени резултати били позитивни на супстанцу лигандрол.

Џек је на друштвеним мрежама навела да је 19. јула обавештена да је и њен Б узорак био позитиван на исту супстанцу. Лигандрол је супстанца која помаже у побољшању добијања мишића и губитка масти.

Она је навела да није знала да је узела лигандрол, супстанцу за коју је рекла да се може наћи у контаминираним суплементима.

Џок је рекла да је о позитивном допинг тесту сазнала од званичнице Аустралијске Антидопинг агенције и да јој се живот после тога преокренуо.

- Никада нисам чула за ту супстанцу, нити сам знала како се изговара. Рекла ми је да се ради о лигандролу. Сада знам да се може наћи у контаминираним суплементима. Ниједан спортиста није безбедан од ризика контаминације - рекла је Џек.

Додала је да је ангажовала адвоката како би "спрала љагу са свог имена".

- Не треба да браним своју репутацију, пошто знам да ово нисам урадила. Никада нисам пропустила насумична допинг тестирања и увек сам на време достављала информације о боравку. У Аустралији, у пливању, мислим да није могуће да спортиста намерно узме забрањену супстанцу а да га не ухвате - навела је 20-годишња пливачица.

Аустралијска пливачка федерација саопштила је да је разочарана због позитивног допинг теста и срамоте који је нанео пливачкој репрезентацији, спорту и земљи.