Хан: Спорт је добра припрема за живот

Бета

петак, 26. 07. 2019. у 15:05

Хан: Спорт је добра припрема за живот

Фото: СИМ

Овај турнир младима даје бројне прилике да уживају у спорту и животу и, најважније, да стичу нове пријатеље - навео је Хан и захвалио се што је именован за амбасадора Спортских игара младих
Европски комесар за проширење Јоханес Хан је данас у Београду, приликом обаћања на Спортским играма младих, рекао да је спорт "добра припрема за живот".

- Победницима се честитало. Међутим, најважнија ствар у спорту је да се научи не само како се губи већ и како да се побеђује. То је добра припрема за живот - рекао је Хан на Ади Циганлији.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СИМ спектакл на Ади: Познати први путници у Сплит

Он се захвалио на томе што је именован за амбасадора Спортских игара младих и рекао да је поносан што је део целе организације.

- Овај турнир младима даје бројне прилике да уживају у спорту и животу и, најважније, да стичу нове пријатеље - навео је европски комесар.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ДЕЦО, СВИ СТЕ НАШИ ПОБЕДНИЦИ: Отворено финале СИМ за Србију

Хан је нешто раније, на заједничкој конференцији за новинаре с премијерком Србије Аном Брнабић, рекао да су Спортске игре младих "иницијатива која доприноси помирењу у региону".

Та регионална спортска манифестација омогућава основцима и средњошколцима из Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије да бесплатно учествују у такмичењима у десет спортских дисциплина. Њен основни циљ је промоција здравог начина живота и пријатељства.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације