Веснић у Хрватској наставља борбу за шесту титулу

Танјуг

петак, 26. 07. 2019. у 09:49

Веснић у Хрватској наставља борбу за шесту титулу

Микица Веснић

Иако имам највећи баласт у аутомобилу, тачније, добио сам највећу тежину на основу разултата прве две трке, чак 60 килограма имам више од појединих конкурената, надам се да ћу успети да се изборим - наводи Веснић
Након пет освојених титула шампиона централне Европе аутомобилиста Милован Микица Веснић и његов тим АСК Веснић настављају овог викенда борбу за шесту титулу у новооснованој ТЦР Источна Европа на хрватској стази Гробник.

Тим из Горјана креће ка Ријеци максимално припремљен, иако је Веснић имао техничких проблема претходна два тркачка викенда на Хунгарорингу и Ред бул рингу, са полуосовином и квачилом, овога пута, уз побољшање перформанси, акценат је стављен на прилагођавање аутомобила високим температурама.

- С обзиром на то да је рећ о Гробнику, у пракси се до сада показало да аути трпе велика оптерећења због прегревања мотора, кочница и гума. Надам се да смо пронашли идеалан "сетап" за такве климатске услове - каже Веснић.

Стаза у Хрватској је од прошле године са новом подлогом и бржа је за шест секунди, а Веснић је актуелни рекордер у класи ТЦР аутомобила.

Српски аутомобилиста сматра Гробник изазовном и захтевном стазом, па ће, како наводи, пресудити баланс перформанси.

- Иако имам највећи баласт у аутомобилу, тачније, добио сам највећу тежину на основу разултата прве две трке, чак 60 килограма имам више од појединих конкурената, надам се да ћу успети да се изборим - наводи Веснић.

Он у Ријеку долази као водећи у генералном пласману са 79 бодова, 18 више од клупског колеге Јакуба Вишомирског, док је Рудолф Пешовић на осмој позицији са 25 бодова.

- Жестоку битку и највише дуела очекујем са Томашом Пекаржом, који је вишеструки шампион рено кило купа, а ту је и (Јахим) Галаш са голфом - закључио је Весних.

Трке на Гробнику на програму су у суботу и недељу, уз учешће од 13 такмичара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације