ДЕЦО, СВИ СТЕ НАШИ ПОБЕДНИЦИ: Отворено финале СИМ за Србију

В.Н.

23. 07. 2019. у 15:09

ДЕЦО, СВИ СТЕ НАШИ ПОБЕДНИЦИ: Отворено финале СИМ за Србију

Спортске игре младих фото: СИМ

У четвртак и петак у плану су завршна такмичења у одбојци, одбојци на песку, турниру у малом фудбалу и турнир између две ватре

СВЕЧАНИМ отварањем, започело је државно финале Дунав осигурање Спортских игара младих на рукометним теренима ЈП "Ада Циганлија" у Београду. Ово је шеста година заредом да се Игре одржавају у Србији, а пре завршнице у престоници, посетиле су 32 града и места наше земље, уз учешће преко 75.000 дечака и девојчица, основношколског узраста.

До петка, они најбољи са турнира широм наше земље, њих 2.349, дружиће се у главном граду, и победници у девет спортова, обезбедиће бесплатан пут у Сплит, на завршно међународно финале.

ПОДРШКА председника и владе србије ОРГАНИЗАТОРИ СИМ су се захвалили на подршци председнику Србије Александру Вучићу, Влади Републике Србије, министру просвете Младену Шарчевићу, градоначелнику Београда Зорану Радојичићу и многим другима. Захвалност Дунав осигурање СИМ Србије дугује и пулу спонзора - генералном спонзору Компанији "Дунав осигурање", "Кока-коли", Банци Поштанска штедионица, Електропривреди Србије, "Телекому Србија" - МТС, "Подравки Србија" и "Нафтној индустрији Србије".

Игре је званично отворила Ивана Јовановић, председница СИМ Србије, која се захвалила учесницима на досадашњим победама и лепом дружењу.

- Драги мали и велики СИМ-овци, добро дошли на државно првенство Дунав осигурање Спортских игара младих. Свима желим много среће и да се такмичите у духу фер-плеја. Користим прилику да се захвалим свим градовима и општинама, који су били домаћини Игара ове године, Организационом одбору и свим координаторима. А посебно хвала иде деци Србије, јер су заволела ове Игре, као најлепшу спортску причу за њих - истакла је Ивана Јовановић, која је додала да су на овој манифестацији сви победници.

Малишани ће се такмичити у тенису, шаху, уличној кошарци, рукомету, стоном тенису. А сутра и у петак у плану су завршна такмичења у одбојци, одбојци на песку, турниру Кока-кола куп у малом фудбалу и Лино турниру између две ватре.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације