РАСПРШИО се сан о медаљи. Ватерполо тим Србије, чије је званично осигурање "Уника", стао је у четвртфиналу СП у јужнокорејском Гванџуу. "Делфини" су у најважнијем мечу шампионата затајили против расположене Шпаније - 9:12 (1:2, 2:5,4:3, 2:2). Милош Ћук и другови разиграваће за пласман од 5. до 8. места и сутра (7.00) састаће се са Немачком, која је пружила веома јак отпор Хрватској (8:10).

- У прве две четвртине имали смо слаб приступ са лошим избором шутева. У одбрани смо у појединим ситуацијама деловали изгубљено, тако да је Шпанија направила велику разлику. Безуспешно смо покушавали да их стигнемо. Остаје нам сада да одиграмо максимално до краја, јер је свака позиција битна - нагласио је селектор Дејан Савић.

САВИЋ: СКИНУЛИ СМО ГАЋЕ ОЧАЈНА игра "делфина" у одбрани толико је разбеснела селектора Дејана Савића да је на тајм-ауту код 1:6 није бирао речи.
- Сјајно смо скинули гаће, тако да ће да нас на.... да је то страшно! Или ћемо да се помиримо и пустимо да нас гу.., или ћемо да играмо. Ало бре, јесте ли ви нормални? - викао је Савић.

Срби су од почетка играли у грчу. Нису били чврсти у одбрани, а у нападу су били нервозни и несигурни, вероватно и зато што је Пероне изванредно чувао Мандића.

После колико-толико солидне прве четвртине, наши су у другој потпуно пали. Када се ломио резултат, прво нису искористили два играча више, а потом играча више, што су искусни Шпанци казнили и одлепили се на 4:1. Убрзо је "црвена фурија" са још два гола ошамутила подмлађеног олимпијског победника - 6:1. Тада је љутити Савић морао да узме тајм-аут како би продрмао играче.

- Сами смо криви. Нисмо играли онако како треба, лако смо примали голове, није било агресивности у одбрани. Пресудила је и већа жеља Шпанаца. Ма колико нам тешко пао овај пораз, морамо да га заборавимо, да се подигнемо и изборимо пето место - истакао је капитен Милош Ћук.

"Делфини" су тек у трећој четвртини заиграли агилније, рискантније... Али су у великој жељи да што пре смање разлику правили грешке, тако да ниједног тренутка нису озбиљније припретили Шпанцима.

- Да ли због страха или превелике жеље, у прве две четвртине нисмо постојали. Касније смо пробали да се вратимо у меч, али нисмо успели. Ово је била најважнија утакмица, више не можемо да се боримо за медаљу. Пробаћемо да освојимо пето место како бисмо поправили утисак - приметио је четвороструки стрелац Страхиња Рашовић.

ОТВОРЕНИ базен Намбу универзитета у Гванџуу. Гледалаца: 1.000. Судије: Зварт (Холандија), Ставридис (Грчка). Играч више: Србија 12 (6), Шпанија 10 (3). Два играча више: Србија 1 (0). Шпанија 2 (1). Петерци: Шпанија 1 (1)

СРБИЈА: Ристичевић (8 одбрана), Мандић, Виктор Рашовић, Ранђеловић, Ћук, Лазић, Вицо 1, Дедовић 1, Јакшић 1, Драшовић 1, Стојановић 1, Страхиња Рашовић 4, Добожанов.

ШПАНИЈА: Лопез-Пинедо (12 одбрана), Мунариз 2, Гранадос 1, Де Торо 1, Кабанас 1, Ларумбе 1, Баросо 1 (1), Фернадез 2, Таул 2, Пероне, Маларач 1, Бустос, Лорио.