ОДБРАНОМ ДО ПОБЕДЕ: Ватерполисти Србије оптимисти пред четвртфинале против Шпаније

С.К.

недеља, 21. 07. 2019. у 18:09

ОДБРАНОМ ДО ПОБЕДЕ: Ватерполисти Србије оптимисти пред четвртфинале против Шпаније

Ватерполисти гледају дуел Шпаније и Јапана Фото ВСС

Као на сваком великом такмичењу, четвртфинална утакмица је најгоре, психолошки најтежа, јер можеш само да изгубиш, каже Милош Ћук

ДАН одлуке. Ватерполо тим Србије, чије је званично осигурање "Уника", у уторак (7.00 по нашем времену) у четвртфиналу са Шпанијом игра најважнију утакмицу на 18. СП у Гванџоу. Победа доноси борбу за медаље, а пораз разигравање за пласман од 5. до 8. места.

"Делфини" још од суботе проучавају игру Шпанаца. Срби су данасуживо гледали дуел црвене "фурије" са Јапаном (15:7, шест голова Мунариза), а после спаринга са Мађарима су на састанку анализирали великог ривала, којег су прошле године у финале ЕП у Барселони савладали после петераца.

- Шпанци су нарочито на СП неугодан ривал - истиче у телефонском разговору капитен Милош Ћук. - Често смо с њима имали тешке, неизвесне утакмице. Не смемо да им дозволимо да развију свој контранапад. Веома су покретљиви, добро упливавају. Ове године им је главни играч Мунариз. Играју веома добро. Морамо да одиграмо одбрану чак и боље него против Грка.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ватерполисти Србије у четвртфиналу СП против Шпаније

БЕОГРАД БЕЗ СП БЕОГРАД није успео да добије организацију СП 2025, ни 2027. године. Светска пливачка федерација (ФИНА) одлучила је да домаћини буду Казањ и Будимпешта, који су били организатори 2015. и 2017.

Шпанци су на светским првенствима умели неугодно да изненаде наше ватерполисте. Зато сви очекују паклен окршај, у којем се победник неће знати до последње секунде.

- Као на сваком великом такмичењу, четвртфинална утакмица је најгоре, психолошки најтежа, јер можеш само да изгубиш. Што се нас тиче, млади смо, полетни. А у оваквим окршајима побеђује онај ко више жели, ко јаче уђе у дуел, што код нас не сме да изостане. За већину играча нашег тима ово ће бити можда најважнија утакмица у каријери и са тим притиском треба да се носимо - наглашава Ћук.

Вођа подмлађене Србије сматра да од почетка меча морају да крену свом снагом, да одважно уђу у дуел са Шпанцима...

- Одбрана, одбрана и само одбрана. Кад год смо је одиграли на врхунском нивоу, нисмо бринули за крајњи резултат. А што се њих тиче, осим Мунариза, ту су Гранадос, Пероне, Маларах, центар Тахуљ и голман Лопез Пинедо. у тој групи играча је њихова снага - каже Ћук.

И Душан Мандић очекује веома тешку и неизвесну утакмицу.

- Гледали смо их против Јапанаца. Одиграли су је шаховски, паметно, користили су своје предности у односу на противника. Утакмица је најбитнија на шампионату, она креира, не само нама, судбину. Морамо да пружимо максимум, да одиграмо најбоље што умемо - наглашава леворуки бомбардер.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Савић: Озбиљна представа, не смемо да полетимо...

Последњих година Срби и Шпанци често су одмеравали снаге, тако да међу њима тајни нема. Последњи меч, на финалном турниру Европа купа у Загребу, добили су Шпанци. Али, сада је другачија прича, а и улог.

- Морамо да одиграмо јако у одбрани. Било би добро да наметнемо свој ритам, да им не дозволимо контранападе, да спречимо Перонеа да их разиграва. Једноставно, морамо да будемо најбољи када је најважније - истиче Мандић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације