АТАНАСИЈЕВИЋ СПРЕМАН ЗА ОИ КВАЛИФИКАЦИЈЕ: Годину дана мислимо на Бари

С.КРСТОВИЋ

21. 07. 2019. у 20:50

АТАНАСИЈЕВИЋ СПРЕМАН ЗА ОИ КВАЛИФИКАЦИЈЕ: Годину дана мислимо на Бари

Атанасијевић лане на мечу са Бразилом Фото М. Вукадиновић

Нисмо били на Играма 2016. па је сада жеља да учествујемо још већа. Имамо велику шансу. Италијани нису непобедиви, каже Александар Атанасијевић

ПРВИ пут одбојкашима Европско првенство није у првом плану. "Орловима" је овог лета најважнији квалификациони турнир за одлазак на Олимпијске игре у Токију, који ће се од 9. до 11. августа одиграти у Барију. Само победник иде даље, а ривали Србима су Аустралија, Камерун и домаћин Италија.

- Нама су те три утакмице више од финала на олимпијском турниру. О њима мислимо више од годину дана, а жеља да се пласирамо на Игре је још већа, ако се зна да нисмо наступили у Рију 2016. Због система квалификација најтеже је европским селекцијама, јер је конкуренција жестока. Зато желимо да карту за Токио извадимо већ у Барију. Добро знамо колико су опасне европске квалификације, које ће се одиграти у јануару. Имамо и негативно искуство из 2016, када нисмо били сви здрави, због чега и нисмо извадили олимпијску визу - прича у једном даху Александар Атанасијевић.

Због тога је цело лето подређено турниру у Барију. У Лиги нација се играло са комбинованим тимом, како би најискуснији били максимално спремни за августовски изазов. А у Барију им је најљући ривал Италија.

- Имамо велику шансу. Италијани нису непобедиви. Прошле године на СП на њиховом терену савладали смо их са 3:0. Али, биће ово сасвим другачија утакмица. Само, "азури" нас инсипиришу, мотивишу, јер већина нас игра у Италији - подвлачи Атанасијевић.

Трофејни коректор наглашава да је рад са професором Копривицом на Палама био пун погодак.

- Имали смо 10, најважнијих дана, да се максимално спремимо и за Бари, али и за ЕП од 12. до 29. септембра у Словенији, Белгији, Холандији и Француској. Била нам је велика част што смо радили са професором Копривицом и мислим да годинама нисмо били тако физички спремни као сада - истиче Атанасијевић.

ТЕСТОВИ СА БУГАРИМА

ОДБОЈКАШИ се ових дана припремају у Београду, где ће 24. и 25. јула одиграти пријатељске утакмице са Бугарском. Потом од 1. до 3. августа учествују на Вагнеровом турниру у Пољској.

- Мени је утакмица преко главе, годишње само у клупској сезони одиграм више од 60, али ове ће нам пуно користити да нађемо филинг и са техничаром. Морам још једном да се захвалим стучном штабу што нам је дао 20, 25 дана да се одморимо, опоравимо, што показује да мисли на здравље играча - каже Атанасијевић.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације