ВЕЉА ЈУРИ А НОРМУ: Почеле и квалификације у пливању

С.К.

недеља, 21. 07. 2019. у 07:13

ВЕЉА ЈУРИ А НОРМУ: Почеле и квалификације у пливању

Фото: Н.Параушић

Већ у понедељак, у квалификацијама на 200 м слободно пливаће Велимир Стјепановић. Некадашњи првак Ервопе огледаће се и на 100 слободно и 200 м лептир

У ГВАНЏУУ су јурос почеле и квалификације у пливању. Првог дана Србију је представљала штафета 4х100 м слободно. Већ у понедељак, у квалификацијама на 200 м слободно пливаће Велимир Стјепановић. Некадашњи првак Ервопе огледаће се и на 100 слободно и 200 м лептир.

- Основни циљ је да испливам А олимпијску норму за Токио. Ако ми то пође за руком у квалификацијама, верујем да ћу се изборити макар за полуфинале. А онда ни финале није далеко. Као и увек, волим да идем корак по корак - истиче Велимир Стјепановић.

Популарном Вељи ово је пето СП, и до сада никад није успео да се домогне финала. Нада се да ће и штафете да остваре одлична времена.

- Задовољан сам оним како сам радио. Надам се да ћу коначно на СП достићи свој максимум. У штафети влада тимски дух, бодримо једне друге, тако да се надам одличном резултату - каже Стјепановић.

Наши адути у Гванџуу су и Ања Цревар (400 м мешовито) и Вук Челић (800, 1.500 м слободно), који имају А олимпијску норму. Андреј Барна ће пливати на 50 м слободно.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације