Бивши одбојкашки репрезентативац Србије Милош Никић од данас је нови члан Одбојкашког клуба "Војводина".


Никић је једно од најјачих појачања тог клуба у последњих неколико година, чиме се потврђује намера "Војводине" да се пласира у Лигу шампиона Европе.

"Драго ми је што сам део једног озбиљног пројекта који је последњих неколико година, на челу са председником Драгољубом Збиљићем, кренуо да иде једном путањом ка врху. На мени је да пренесем сво искуство, знање, жељу и енергију и да заједно стварамо лепу причу за град, одбојку у клубу и Србији", рекао је Никић.

Изразио је захвалност председнику клуба и спортском директору што су му пружили прилику да се врати у српску одбојку после, истиче, толико година проведених у иностранству.

Никић каже да је сада најбитније да се у екипи створи "играчка хемија" и да заједничким снагама осваре циљеве - пласман у групну фазу Лиге шампиона Европе, одбрана титуле и освајање Купа Србије.

Члан "Војводине" Никић ће бити најмање годину дана.

Он је обавио све лекарске прегледе, а на некој од наредних конференција за медије ОК "Војводина", Никић ће и званично бити представљен јавности.

Милош Никић је бивши репрезентативац Србије, игра на позицији примача, а играо је за одбојкашке клубове у Италији, Русији, Турској, Аргентини.

Са репрезентацијом Србије 2016. године освојио је злато у Светској лиги, а био је део екипе која је 2011. године постала шампион Европе.

Рођен је на Цетињу и има 33 године.