ЖЕЛЕ ШТО ПРЕ У ТОКИО: Одбојкаши на припремама на Палама

С.К.

субота, 06. 07. 2019. у 06:43

ЖЕЛЕ ШТО ПРЕ У ТОКИО: Одбојкаши на припремама на Палама

Одбојкаши Србије фото: ОКС

На Палама ћемо полако да подижемо форму, потом следе пријатељски мечеви са Бугарима и потом учешће на Вагнеровом турниру у Пољској - рекао је Грбић

ПРЕКО Барија до Токија. То је одбојкашима најважнији овогодишњи циљ. "Орлови" су јуче отпутовали на Пале, где ће се десет дана припремати за квалификациони турнир за одлазак на Олимпијске игре 2020, који ће се од 9. до 11. августа одиграти у граду Светог Николе. Тек када изваде олимпијску визу моћи ће мирно да се посвете ЕП од 12. до 29. септембра у Словенији, Белгији, Холандији и Француској.

- Цело лето је организовано да би у Бари дошли у најјачем саставу и најбољој могућој форми, јер нам је приоритетни циљ да се квалификујемо на Олимпијске игре. То није једина шанса, постоји и друга у јануару, али ми желимо да то одмах урадимо. Све што смо радили до сада, укључујући и Лигу нација, било је да се на најбољи могући начин припремимо за турнир. На Палама ћемо полако да подижемо форму, потом следе пријатељски мечеви са Бугарима и потом учешће на Вагнеровом турниру у Пољској. Биће то праве провере за нас - нагласио је Никола Грбић.

Селектор Србије истиче да у Барију играчи не смеју да мисле само на Италију, већ и на Аустралију и Камерун.

- Тамо мора сваки дан да нам буде најважнији. Јер, ако размишљамо о Италијанима, а играмо са Аустралијанцима, то неће ваљати. То знам из искуства и због тога морамо да идемо корак по корак - подвлачи Грбић.

Грбић је на Пале повео: Јововића, Батака, Атанасијевића, Лубурића, Вучићевића, Мајсторовића, Пековића, Лисинца, Крсмановића, Околића, Симића, Ковачевића, Ивовића, Петрића, Ћировића и Кујунџића. Уз репрезентацију су и повређени Подрашчанин и Катић.

ЧУВАМ ПОДРАШЧАНИНА

МАРКО Подрашчанин, који је недавно оперисао Ахилову тетиву, тренираће са екипом, али неће играти у Барију. Неизвестан је и Милан Катић.

- Миланова повреда је много компликованија него што смо очекивали. Видећемо да ли ће бити спреман за Бари, али мислим да је Ћировић у Лиги нацији показао да заслужује да буде са нама. Са Подрашчанином нећу да ризикујем, исту интервенцију сам имао и ја и знам да и ако не осећа бол, постоји ризик да се повреди - истиче Грбић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)