Министар омладине и спорта Вања Удовичић у Палати Србија данас је био учесник омладинског дијалога на тему "Улога грађанског образовања у креирању школе/друштва по мери деце и младих".


Удовичић је пред великим бројем младих саветовао да је данас неопходно усавршавање у свакој професији како би постали врхунски у тој делатности и саслушао их на сва питања.

"Увек је највећи изазов наћи праву комуникацију међу људима, као и праву путању како млад човек да се изрази, али и како да се на прави начин искаже и помогне на развоју целокупног друштва. Ми морамо да слушамо младе људи, заједно да учимо и радимо. Млади има другачију енергију, знање и на извору су свакодневних иновација у односу на нас", обрадио се Удовичић младима.

Он је образложио да зато на младе гледамо као на јединствене партнере и најјачу снагу друштва.

"Из тог разлога од њих тражимо одговорност, да не прећуте, већ да се говоре и саветују. Заједничким снагама да урадимо најбоље за друштво", поручио је министар Удовичић.

Према његовим речима, план да је на територији целе Србије кроз рад у канцеларијама за младе и омладинске клубове омогуце први кораци, односно учи и предају разна искуства.

"Животно учење и усавршавање је кључ успеха у свакој професији. Доктори, спортисти и други траже не може да остане на истом нивоу да би био врхунски, увек мора да се едукује и буде гладан и жедан за упијањем знањем", рекао је Удовичић, који је додао да је циљ да се кроз овакав пројекат искажу све жеље и развију све могућности.

"Сви сте садашњост, немамо времана да причамо о будућности и генерацијама, већ о почетку", поручио је министар, нагласивши да нико не би смео да буде задовољан просеком.

Директорка УНИЦЕФ-а за Србију Ређина Де Доминићис такође је истакла значај ове теме.

"Овај вид дијалога међу младима је један од пројеката УНИЦЕФ-а у Србији, Црној Гори и Босни и Херцеговини са жељом да се појача кохезија и мир у свету. УНИЦЕФ блиско сарађује са министарством омладине и спорта и просвете, науке и технолошког развоја са циљем учесћа младих и развоја вештине у школском и осталом образовању", закључио је Де Доминићис.

Весна Недељковић, помоћница министра просвете, науке и технолошког развоја, продубила је тему са младима из дела просвете и захвалила се министру Удовичићу на велики пројектима и сарадњи.