Млади македонски рукометни репрезентативац Димитар Димитриоски потписао је двогодишњи уговор са скопским Вардаром, саопштио је данас европски шампион.

Димитриоски је претходних пет година играо за Металург, са којим је ове године освојио Куп Северне Македоније и стицао искуство наступајући у регионалној Сеха лиги и Лиги шампиона.

Из управе Вардара саопштили су да доласком Димитриоског, који ће на левом крилу "правити друштво Тимуру Дибирову", клуб наставља са јачањем и подмлађивањем тима за одбрану европске титуле.

Претходно је двоструки европски шампион продужио уговоре са алжирским голаманом Калифом Гедбаном и словеначким репрезентативцем Сташом Скубеом. Клуб је довео летонског репрезентивног голмана Кугиса Артурса и руске рукометаше Сергеја Горпишина и Павела Атмана, који су дошли из клубова Бундеслиге.

Скопски клуб су на крају сезоне напустили српски репрезентативни голман Дејан Милосављев, хрватски рукометаш Игор Карачић и још неколицина првотимаца који су учествовали у освајању бројних трофеја последњих година, међу којима и две Лиге шампиона.