ДУШАН Мандић обожава финала. Леворуки ватерполиста је у недељу против Хрватске одиграо бриљантно, био уз Филиповића незадржив, а после његове шраубе за 9:9 публика је пала у транс, а екипа је добила енергију да у финишу меча сломи великог противника.


- Тачно је да је то био храбар потез у том тренутку. Али ја сам о том шуту размишљао два дана, како га на најбољи могући начин извести. У том тренутку поклопило се све, лопта ми је легла на руку, успео сам из окрета да матирам Бијача. Био је то погодак у правом тренутку, публика је пала у транс, нама се подигло самопоуздање - прича Мандић.

Маестрални ватерполиста подвлачи да обожава финалне утакмице, нарочито са Хрватима...

- Окршаје са Хрватском обожавам из чисто спортских разлога. Они су нам последњих 10 година највећи ривал, наши дуели су незаборавни. Обожавам да се надигравам са њима - подвлачи Мандић.

А само финале је било за незаборав. Јак пљусак и невреме над Београдом дали су мечу за олимпијску визу посебну димензију.

Прочитајте још Савић: Хвала публици Туцак: Нема шта да замерим, Србија је била боља

- Било је невероватна, луда утакмица. И публика, и атмосфера на базену. Невреме је појачало атмосферу, навијачи су постали још гласнији. Финиш је био неизвестан, Вукићевић је погодио за 11:11, да би Филиповић са петерца донео велику победу. Било је то финале за памћење - прича Мандић.

Звезда Про Река је нарочито захвална навијачима који су све време бодрили "делфине" и били играч више:
ФИЛИПОВИЋ ЈЕ ФЕНОМЕНАЛАНСРПСКИ бомбардер хвали и капитена Филипа Филиповића, којем је рука била мирна када је изводио петерац 17 секунди пре краја за коначних 12:11.
- Филип у битним тренуцима не може да изневери. То је његов квалитет, свака част на голу - истиче Мандић.

- Морам да похвалим и Хрвате, који су се лавовски борили. Срећан сам што смо избегли петерце, што се завршило онако како смо од првог дана желели, нашом победом и пласманом на Олимпијске игре.

Прочитајте још Индекс: Хрвати дочекани господски у финалу у Београду

"Убитачна левица" подсећа да шампиони СЛ имају мало времена за одмор, јер морају да се припреме за СП од 14. до 28. јула у Јужној Кореји.

- И на СП идемо са највишим амбицијама, желимо да преузмемо трон од Хрватске. Сада ћемо мало да уживамо у великом успеху - каже Мандић.

Ипак, сва такмичења биће подређена Олимпијским играма идуће године у Токију.

- Имаћемо довољно времена да се добро припремимо. Више не осећамо велики притисак, мирније ћемо играти СП, али и Европско првенство у јануару идуће године у Будимпешти. У јапанској престоници желимо да поновимо подвиг из Рија - каже Мандић.