ИГОР Милановић од понедељка је нови тренер ватерполиста Црвене звезде. То је "Новостима" потврдио Игор Милојевић, директор клуба и генерални секретар СД из Љутице Богдана 1. Нису саопштени детаљи договора.

- Седимо заједно, све је у реду, Игор Милановић је тренер Црвене звезде. О детаљима договора још је рано да говоримо - рекао нам је директор црвено-белих Игор Милојевић.

Милановић се тако враћа у клуб, с којим је у сезони 1991/92. освојио првенство СР Југославије. После се отиснуо у Рому, па у Будванску ривијеру и Каталуњу.

Некадашњи капитен Југославије поникао је у Партизану, а пре доласка у Црвену звезду играо је за загребачку Младост. Као играч освојио је два олимпијска злата, две светске круне и једну европску титулу, као и две клупске титуле првака Европе са екипом Младости и Каталуњом. Од репрезентације се опростио на Олимпијским играма 1996. у Атланти.

Игор је тренерску каријеру почео да гради 2008. у Студенту, потом је од 2009. до 2012. водио Партизан с којим је био и европски првак. И Про Реко је 2014. довео до трона Старог континента. Водио је три године Галатасарај и прошле сезоне Ваљево Горење.

Ангажовањем Милановића црвено-бели показују да имају велике амбиције и да очекује да млади играчи под палицом нашег најбољег ватерполисте 20. века још више напредују.