Међународни олимпијски комитет (МОК) продужио је данас спонзорски уговор са компанијом Кока-кола до 2032. године, кроз први заједнички комерцијални договор са кинеском компанијом Менгниу.

После новог уговора, партнерство МОК и Кока-коле трајаће 104 године. Компанија Кока-кола први пут је спонзорисала Олимпијске игре 1928. године.

Амерички произвођач пића и кинеска компанија Менгниу, која се бави производњом млечних производа, ће од 2021. до 2032. године бити заједнички спонзори и тај период покриваће шест летњих и зимских Олимпијских игара.

Финансијски детаљи уговора нису објављени, али је Фајненшел Тајмс пренео да би могао да буде вредан три милијарде долара, уз до половине уговора у готовинском спонзорству.

"Споразум укључује улагање без преседана у традиционалне и дигиталне медије, како би се на глобалном нивоу промовисале олимпијске вредности", наводи се у саопштењу МОК. МОК ће данас изабрати домаћина Зимских олимпијских игара 2026. године, а кандидати су Милан и Кортина из Италије и Стокхолм и Оре из Шведске.

Зимске игре 2022. године одржаће се у Пекингу.