Тренер женске одбојкашке репрезентације Србије Бранко Ковачевић рекао је да борбеност не недостаје подмлађеном тиму у Лиги нација.

- Може се честитати девојкама на борбености и неодустајању. Против Кине која је у комплетном саставу, очекујемо од девојака исто, да се боре и не одустају, па шта буде - рекао је Ковачевић после пораза од Немачке у Кини.

Подмлађена селекција Србије изгубила је од Немачке 3:1 и тако забележила нови пораз у Лиги нација. Следи дуел са Кином.

- Прва два сета су била можда и најлошија до сада. Немачка нам је правила велике проблеме. Труд и жеља нису могли да дају никакав резултат. После тога је било нешто боље, са мање грешака, али Немачка је у овом саставу значајно квалитетнија екипа - казао је Ковачевић.

Катарина Лазовић рекла је да се дешавају грешке које не би смеле.

- Баш смо лоше почеле. После смо почеле да проналазимо игру, имале смо много шансе да освајамо сетове, чак и да победимо, али смо правиле грешке које не смеју да нам се дешавају - рекла је Лазовићева.

Њена саиграчица Маја Савић је казала да се нада доброј игри и добром резултату против Кине.

- Веома лоше смо почеле, али смо већ у другом сету успеле да се вратимо и разиграмо. Нисмо успеле да опстанемо у ритму, уведемо утакмицу у пети сет и победимо. Много грешака нас је коштало, али сутра је нови дан, играћемо најопуштеније и пружити најбољу игру - казала је Маја Савић.

Српске одбојкашице ће следећу утакмицу играти у четвртак од 13.30 против домаћина турнира петог викенда Кине.