Удовичић: Подржимо ватерполисте на пут за пласман на ОИ

Танјуг

уторак, 18. 06. 2019. у 20:31

Удовичић: Подржимо ватерполисте на пут за пласман на ОИ

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Министар омладине и спорта Вања Удовичић рекао је вечерас да му је драго је што је Београд, после Европског првенства 2016. године, још једном домаћин једног великог светског турнира у ватерполу

Министар омладине и спорта Вања Удовичић рекао је вечерас да му је драго је што је Београд, после Европског првенства 2016. године, још једном домаћин једног великог светског турнира у ватерполу.

"Београд има прилику да подржи наше ватерполисте на пут за пласман на Олимпијске игре и да им будемо додатни подстрек, јер нема веће сатисфакције од играња пред својом публиком, у свом граду, у својој држави и да оствари зацртане циљеве управо пред домаћом публиком", рекао је Удовичић Тањугу на отварању финалног турнира Светске лиге.

Министар је истакао да је организација овог турнира оправдала очекивања Светске ватерполо федерације.

"Поново смо успели да померимо границе. После организовања Европског првенства у рвању, снукеру и кенду, данас имамо прилику да учестујемо сви заједно на овој великој манифестацији, а следеће недеља нас очекује ЕП за косааркашице. Београд отвара своје срце, врата свим туристима. Желимо да се покажемо у најбољем светлу и да туристе привучемо да се врате и да им покажемо нашу гостопримство", рекао је Удовичић.

Он је пожело српским ватерполистима да изборе пласман на Олимпијске игре пред својом публиком, да освоје прво место, да оборе рекорд и да им сви заједно будемо додатна мотивација.

"Да будемо сви као један на путу до тог великог циља", закључио је Удовичић.