Тренер женске одбојкашке репрезентације Србије Бранко Ковачевић рекао је да његова екипа први пут, после пораза од Бугарске, није задовољна резултатом у Лиги нација.

- Били смо сигурни да ће нам се указати неке шансе за бољи резултат. Први пут резултатом не можемо да будемо задовољни. Игра је била веома шарена. Девојкама ипак честитке због тога што се нису предавале и што су се бориле до краја. Недостајало је мало среће да утакмицу уведемо у пети сет - рекао је Ковачевић после утакмице у Нингбоу.

Подмлађени српски тим је изгубио од Бугарске 3:1 у сетовима, у првој утакмици петог викенда Лиге нација. То му је укупно осми, а пети везани у том такмичењу.

- Слично очекујемо у и наредној утакмици. Младост нам није оправдање јер су и друге екипе подмлађене. Противнице су у предности јер у стандарднијем саставу играју цео турнир. Очекујем пре свега борбу од почетка до краја и боље коришћење шанси - казао је Ковачевић.

Милица Кубура је рекла да је време за победу.

- На моменте смо показивале веома добру игру, али нам пада концентрација у кључним моментима. Надам се да ће у наредној утакмици концентрација бити на вишем нивоу и да ћемо из овога да научимо нешто. Крајње је време да победимо - рекла је Кубура.

Њена саиграчица Сара Лозо је била сагласна.

- Жао ми је што нисмо победиле, мислила сам да ћемо успети и видела сам победу. Пала је концентрација, много грешака у пријему и недостајало је искуство у завршницама. Надам се мањем броју грешака у наставку и бољој игри - навела је Лозо.

Репрезентација Србије ће наредну утакмицу играти у среду од 10.00 против Немачке, док ће се дан касније од 13.30 састати са домаћином турнира Кином.