РЕГУЛАРНИ део Лиге нација наше одбојкашице завршавају у далекој Кини. Последња три ривала селекције коју са клупе предводи Бранко Ковачевић су Бугарска (сутраод 10.00), Немачка и репрезентација домаћина.

- Наши цињеви остају исти - поручио је Ковачевић. - Пре свега се односе на игру, на квалитет, на начин испуњавања договорених задатака... На овом турниру ће нам се указати шанса да направимо и неки добар резултат. Битно је да не пропустимо ту прилику олако. Бугарска није у комплетном саставу и то је екипа против које можемо да одиграмо добро и да се надамо повољном резултату.

На претходном турниру у Јапану Србија је забележила три пораза, али није разочарала.

- Задовољна сам како смо досад играле, поготово прошли турнир, кад су дошле нове, младе девојке. - сумирала је утиске Маја Алексић, једина из овог састава која је учествовала у освајању злата на СП. - Можда смо могле да победимо неку утакмицу, али фалило нам је искуство у завршницама сетова. Надам се да ћемо сада одиграти још боље и да ћемо узати неки бод.

Српски тим пред последња три кола има скор од пет победа и седам пораза. Заузима десету позицију и има теоретске шансе да се пласира на Ф6 у Кини уколико забележи сва три тријумфа, а главни конкуренти потпуно закажу.