ЧИКАГО је из викенда у викенд све ближи. Одбојкашима се после сјајних партија у Гондомару и победа над Бразилом, Портигалијом и Кином изненада указала шанса да могу да изборе финални турнир Лиге нација од 10. до 14. јула у трећем највећем граду САД. Тренутно су осми, имају победу мање од Француске и минус од два бода у односу на Пољску. Изабраници Николе Грбића нови испит имају у Милану, где ће од 21. до 23. јуна да играју са: Италијом, Пољском и Аргентином.

Србима је трећи викенд Лиге нација био најуспешнији ове сезоне. Подмлађена селекција одушевила је победом над олимпијским шампионом Бразилом (3:2), била је сигурна против Португалије (3:2) и Кине - 3:1.

- Против Кинеза смо остварили јако важну победу из два разлога. Прво, јер су се момци против Бразилаца и Португалаца емотивно и физички исцрпели, тако да је било тешко пронаћи енергију да се у меч уђе агресивно, концетрисано. Имали су и мало времена за одмор. Момци су одиграли на најбољи могући начин, нису дозволили да меч оде поново у тај-брејк. Драго ми је и што су они који су мало играли искористили своју шансу - наглашава селектор Никола Грбић.

Александар Околић признаје да је било тешко играти под утиском победе над олимпијским шампионом:

- Још славимо тријумф над Бразилом. Мало смо уморни, исторшила нас је серију утакмица од пет сетова. За дуел са Кинезима нисмо имали довољно времена за опоравак, али успели смо да се рехабилитујемо, фокусирамо на Кинезе и остваримо пету узастопну победу.