Перуничић: Бескрајно сам поносан на екипу

Бета

16. 06. 2019. у 22:34

Перуничић: Бескрајно сам поносан на екипу

Перуничић са селектором Швајцарске Фото: РСС

Мислим да смо направили екипу момака који имају велику жељу. Они су отписани пре седам месеци, мислим прерано, али то им је дало снагу - рекао је селектор после пласмана на ЕП
Селектор рукометне репрезентације Србије Ненад Перуничић рекао је да је бескајно поносан на своју екипу после пласмана на Европско првенство 2020. године, као и да му је драго што види тимски дух у националној селкцији.

- Ми нисмо тим са много звезда, ми смо тим. Верујем да ћемо бити бољи. Бескрајно
сам поносан на ову екипу - рекао је Перуничић.

Србија је данас изборила пласман на Европско првенство 2020. године у Аустрији, Шведској и Норвешкој, пошто је у последњем колу квалификација победила Швајцарску са 32:31.


- Тешко је говорити о потрошњи нас на клупи, а не играча на терену. Исказаћу велико поштовање Дејану Милосављеву, који је повређен изашао на терен и био међу стативама. То је оно што градимо у претходном периоду у националном тиму. Фамилија, породица. Мислим да смо направили екипу момака који имају велику жељу. Они су отписани пре седам месеци, мислим прерано, али то им је дало снагу - рекао је Перуничић.

Он је додао да је његов тим током квалификација имао доста проблема са повредама, што је утицало на играче, али је остатак екипе подстакло да пружи максимум.

Голман Дејан Милосављев бранио је против Швајцарске са повредом мишиц́а задње ложе, али је издржао до краја.


- Ово је за нас био тежак меч. Били смо потцењени, отписани... Могу да кажем да су ови момци за мене најбољи и они су то показали данас. Градили смо резултат, дошли до пет голова предности, али је велика жеља довела до неких грешака. Мислим да имамо много потенцијала да од ове репрезенације у наредном периоду направимо нешто, да унапредимо нашу игру. Захваљујем се стручном штабу што су ми помогли, вратили су ме брзо на терен. Поносан сам на ово што смо урадили - рекао је Милосављев.

Он је изразио наду да ће повреде заобићи екипу у наредном периоду, што ће омогућити да национална селекција "надогради игру".

- Људи треба да буду поносни. На крају бих се захвалио овој публици што је дошла и дала нам велику подршку - рекао је голман селекције Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)