ДЕЛФИНИ су се данима припремали са Аустралијом за финални турнир Светске лиге од 18. до 23. јуна на београдском Ташмајдану. Чак им није сметала ни чињеница да баш са "кенгурима" стартују на завршном турниру, И сви имају само једну жељу, да тријумфују на Ташмајдану и пласирају се на Олимпијске игре 2020. у Токију.

- Не оптерећујемо се ривалима, волео бих да добијемо све утакмице од почетка до краја. Освајање Светске лиге помогло би нам да се опустимо, да не размишљамо када ћемо се квалификовати на Игре, већ да мирно играмо наредна велика такмичења - истиче Душко Пијетловић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПРЛАИНОВИЋ И МАНДИЋ ЗОВУ НАВИЈАЧЕ: Улог је јако битан, потребна нам је подршка

ПРАВИЛА НЕ БРИНУ ПИЈЕТЛОВИЋА више не оптерећују нова правила: - У Загребу на финалу Купа Европе превише пажње обратили смо на нова правила и наше понашање није било онакво какво треба да буде. Правила се јесу променила, али екипе нису и треба да се понашамо како смо се понашали и раније, а не да покушамо да их применимо одједном. Надам се да нећемо да обраћамо пажњу на ствари које су нас ометале у Загребу.

Један од најбољих ватерполиста света признаје да више воли да игра у гостима, него код куће:

- Без разлога нам се намеће да морамо то да урадимо. До сада смо увек Светску лигу играли да можемо, али и да не морамо да је освајимо. И увек смо побеђивали. Такав приступ нам је неопходан и сада, да будемо мало опуштенији. Сећам се ЕП 2016. у "Арени", када смо као најквалитетнија екипа осећали грч. А показало да због те стегнутости може да играмо лошије, да се не покажемо у најбољем светлу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Митровић: Имамо императив да пред домаћом публиком освојимо трофеј

Сјајни центар истиче да је имао времена да се одмори пред припреме за Светску лигу, али и да га брине колико ће бити спремни саиграчи, који су играли Ф8 Лиге шампиона и 8. јуна завршили клупску сезону.

- Њима је потребнији одмор, али морају да тренирају како би се уиграли са екипом. Додуше и друге екипе су имале играче на Ф8 Лиге шампиона, тако да претпостављам да ће турнир бити мало лошијег квалитета у физичком смислу. Свима је исто, а ми ћемо се као најискуснији потрудити да се изборимо с тим проблемом - примећује Пијетловић.