СЈАЈНА увертира за беспрекоран, тријумфални финиш за пут на Европско првенство 2020. Од рукометне репрезентације Србије управо то се очекује у недељу у 18 часова у Великој дворани "Спенса" у одлучујућој утакмици квалификационе групе 2 са Швајцарском.


Изабраници селектора Ненада Перуничића недвосмислено потврђују да су спремни за спектакуларан дуел, тим пре што су у претходном мечу у Белгији убедљиво надиграли домаћине (37:26). Зато очекују велику подршку са трибина. "Орловима" "сајџије" сада беже два бода, па су у позицији да начине рокаду која оверава визу за јануар идуће године на европској смотри у Аустрији, Норвешкој и Шведској.


ГОСТИ ДЕЦА ИЗ ШТРПЦА РУКОМЕТАШЕ ће данас бодрити и деца из једне од највећих српских енклава на Косову и Метохији, општине Штрпце. Дуел са Швајцарцима имаће и хуманитарни карактер, с обзиром на то да ће се на улазима у дворану прикупљати помоћ за народне кухиње на Косову и Метохији.

За то је потребна победа од шест и више погодака, која обезбеђује другу позицију у групи, али може и минимални тријумф, пошто ће на ЕП путовати и четири најбоље трећепласиране екипе из група. Такође, у калкулацији је победа са пет голова разлике, а да притом Швајцарци не дају више од 23 гола, када ће Србија ће бити друга, јер су у првом мечу "сајџије" славиле са 29:24.


- Идемо на победу и код нас не постоји реч калкулација - категоричан је селектор Перуничић. - Негујемо тимски дух, радимо максимално и свака утакмица је ново доказивање и сваки меч је веома важан. Верујем у победу и само размишљам како да добијемо Швајцарце. Држимо се нашег правца и наше игре од пре седам месеци, радимо да све буде здраво и тако функционишемо. Наши људи препознају то, осете наш рад и нашу жељу, као и тренутак да нас максимално подрже.


Дејан Милосављев, најбољи голман Лиге шампиона, чувар мреже Вардара, победника елитног такмичења, који је поникао у каћком Југовићу, посебно се радује што "орлови" после осам година први пут играју у Новом Саду.


- Уверен сам у победу пред нашом публиком - истиче Милосављев. - Мој наступ је под упитником, јер сам повредио ложу, али даћу све од себе да будем међу стативама и помогнем репрезентацији. Знам да имамо сигурност и самопоуздање за сјајну партију и победу. Очекујем да се максимално разиграна екипа покаже и докаже у најважнијој утакмици.