Британски бицикиста Крис Фрум рекао је да је потпуно концентрисан на повратак у најбољу форму, после тешких повреда које је задобио током тренинга у Француској.

Четвороструки победник Тур д'Франса у среду је подвргнут шесточасовној операцији, након што је ударио у зид возећи бицикл 54 километра на сат током загревања за четврту етапу трке Критериум де Дофине.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ОПЕРИСАН НЕКОЛИКО САТИ: Фрум после пада задобио вишеструке преломе

Фрум (34) је тада сломио бутну кост десне ноге, лакат, неколико ребара, кук, повредио је врат и онесвестио се. Лекари су саопштили да ће се Фрум опорављати најмање шест месеци.

- Знам да сам имао среће што сам сада овде. Ово је велики корак уназад, али фокусирам се на наредни период. Чека ме дуг опоравак, али то све сада почиње. Потпуно сам концентрисан на опоравак и повратак у најбољу форму - навео је Фрум у саопштењу.

На видео снимку пре пада, чује се како је тимски колега рекао Фруму: "Не мораш да ризикујеш Крис", пре него што је Фрум склонио обе руке са волана како би обукао јакну.

Фрум је превезен у болницу у Сент Етјену, где се и сада опоравља.

- Ово су тешки тренуци, али добио сам много снаге од подршке која ми је стигла у претходна три дана. Толику подршку нисам очекивао.

Процењује се да ће Фрум остати у болници шест недеља и да се ове године више неће такмичити. Лекари су саопштили да су задовољни његовим опоравком.