Спортске игре младих завршене по градовима, Београд чека најбоље

Тањуг

субота, 15. 06. 2019. у 15:44

Спортске игре младих завршене по градовима, Београд чека најбоље

Спортске игре младих

Учинићемо све да Државно финале у Београду свима остане у незаборавном сећању - поручила је Ивана Јовановић, председница СИМ
Караван радости и пријатељства Спортских игара младих Србије (СИМ), пошто је мају и јуну обишао чак 25 градова, стигао је на крају на Златибор и у Крагујевац.

На Златибору спектакуларно отварање Игара одиграло се на Краљевом тргу, уз језеро, уз велики број малишана, али и туриста.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Спортске игре младих у Новом Пазару и Прибоју

Да би Игре могле да почну, заклетву пријатељства у име такмичара положила је Александра Ружић чланица смучарског клуба Златибор, а бакљу је унела Аница Нинчић, одбојкашица Златибора, која је са својим тимом представљала Србију на суперфиналу у Сплиту прошле године.

Крагујевац је био последњи град у низу, а хала СЦ Парк данас је била препуна малишана.

Бакљу пријатељства у халу су унели баскеташи Данило Лабовић, Борис Ристић, Стефан Марковић, заједно са стонотенисером Матејом Шујицом, који је прошле године освојио злато на Играма у Сплиту.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ивановић подржао СИМ у Сремској Митровици

- Предивно је када видите на једном месту толико радосне деце, од којих би нека деца желела да се опробају и у више спортове. Игре су ту за њих и оно што већ знају, овде су сви победници. Браво и за Крагујевац, као и за остале градове. Учинићемо све да Државно финале у Београду свима остане у незаборавном сећању. Видимо се у јулу у главном граду Србије", поручила је Ивана Јовановић, председница СИМ Србије.

Организатори Игара посебну захвалност су упутили председнику Владе Александру Вучићу и Влади Републике Србије, медијима и спонзорима, без цчије подршке Игре не би имале овакве спектакле и не би успеле посетити оволики број градова и основце чинити срећним.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације