ПОБЕДА, КАКВА ГОД БИЛА: Рукометаши дочекују Швајцарску

С.К.

субота, 15. 06. 2019. у 09:33

ПОБЕДА, КАКВА ГОД БИЛА: Рукометаши дочекују Швајцарску

Вања Илић фото: Н. Параушић

Треба изаћи на терен и дати све за победу, а колико ће бити, гол или 10 голова, није толико пресудно - рекао је Илић

КАРТЕ су бачене на сто. Рукометаши сутра (18.00) у последњем колу квалификационе групе 2 за пласман на ЕП 2020. морају да победе Швајцарску. Друго место које гарантује сигуран одлазак у Норвешку, Шведску и Аустрију доноси тријумф од најмање шест голова разлике. Али, и ако славе са мањом разлику имаће реалне шансе да се нађу међу четири најбоље трећепласиране селекције које ће изборити шампионат Старог контнинента.


- Не размишљам о разлици. Треба изаћи на терен и дати све за победу, а колико ће бити, гол или 10 голова, није толико пресудно. Волели бисмо да славимо што убедљивије, да будемо други, али свако од нас би потписао било какву победу, само да се пласирамо на ЕП - истиче лево крило Вања Илић, којег не занимају калкулације.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: РУКОМЕТАШИ ПОКАЗАЛИ ПРАВО ЛИЦЕ: "Плус шест" води на ЕП


САМО ДА "СПЕНС" БУДЕ ПУН ВАЊА Илић се нада да ће "СПЕНС" бити испуњен до последњег места: - Значили би нам много, искрено се надамо да ће тако и бити. Имали смо 8.000 навијача у Београду против Хрватске са којом смо ремизирали и показали да можемо да играмо са најбољима. Навијачи ће нам бити ветар у леђа, било би лепо да сви заједно прославимо пласман на ЕП.

Нову звезду француског Шартра охрабрила је игра и победа над Белгијом, која је најубедљивија од 2011. године.


- Показали смо у Белгији да заиста вредимо, да смо одличан колектив и да се полако склапа све како треба. Прва утакмица са Белгијанцима није била мерило, што смо и показали у другој утакмици. Само то смо оставили иза себе. Не задовољавамо се једном победом. Спремамо се за Швајцарце, за утакмицу године за све нас - наглашава млађи Илић.


"Сајџије" су већ под скенером и стручни штаб и играчи траже њихове слабости.


- Одмах после дуела у Белгији анализирали смо Швајцарце. Највећи адут им је сјајни Енди Шмид. Све креће од њега, међутим, верујем да ћемо имати решења за њега. Ако будемо дали све од себе, не сумњам у успех - подвлачи Илић.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације