НАЈАВА да ће одбојкашице Србије, за време припрема на Палама од 4. до 18. јула, одиграти и пријатељски меч са Азербејџаном није се допао челницима Одбојкашког савеза Босне и Херцеговине.


Наиме, председник ОС БиХ Алија Фатић жестоко је реаговао на најаву одигравања те пријатељске утакмице и поручио да ће, ако се то заиста деси, селекција БиХ тражити да игра у Новом Пазару против репрезнтације тзв. државе Косово или Турске.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ОДБОЈКАШИЦЕ ИЗГУБИЛЕ ОД БРАЗИЛА: Игра нас све више радује


ПОПОВИЋ: НИШТА НИЈЕ СПОРНО МИЛУТИН Поповић, председник ОС Републике Српске, каже за "Новости" да не види ништа спорно у томе што ће Србија и Азербејџан играти на Палама. - Ове две репрезентације долазе на припреме на Пале. Имаће затворене тренинге и утакмице, а једна утакмица ће бити отворена за јавност. Не видим ништа спорно у томе - поручио је Поповић.

- Нико није контактирао са нама, нити смо ми дали било какву сагласност. Ја сам председник Савеза за целу БиХ и тако се понашам. Имам одличну сарадњу с клубовима из РС, али ово што сада стиже из Србије није добра ствар - изјавио је Фатић.


Он је додао да ОС БиХ неће дати сагласност, али и уколико се утакмица одигра, спремити одговор.


- Уколико се та утакмица одигра, ми ћемо заказати утакмицу у Новом Пазару против "Косова" или можда Турске. Да видимо како ће се тада осећати Зоран Гајић и Одбојкашки савез Србије који нам се уопште није јавио - поручио је Фатић.


Одбојкашице Србије су и прошле године боравиле у Републици Српској и уочи Светског првентсва у бањалучком "Борику" одиграле утакмицу са Бугарском и тада ником ништа није сметало. Подсетимо, светске првакиње припремаће се за квалификациони турнир за Олимпијске игре у Токију 2020, који ће се одиграти од 2. до 4. августа у Пољској. Наше даме потом очекује и Европско првенство.