Шпанац Давид Хосе Писонеро нови је тренер македонског и европског рукометног шампиона Вардара, објавио је данас скопски клуб. Како се наводи, са Писонером је договерена двогодишња сарадња и 46-годишњи шпански тренер ће на лето преузети скопске "црвено-црне" и "водити их у одбрани тутуле европског шампиона".

Давид Писонеро у Скопље долази из шпанског прволигаша Ваљадолида, где је био шеф стручног штаба последње две две сезоне. Пре нго што је постао тренер, 12 година је порофесионално играо рукомет, до 2003. када је у 30. години прекинуо због повереде.

Извршни директор Вардара Давор Стојаноски рекао је да "македонски и европски шампион остаје при свом залагању да продужи путем који доноси успех и да има тренера који зна да склопи све коцкице и да од расположивих играча извуче максимум".

"Верујем да ћемо са Писонером продужити да успешно корачамо по зацртаном путу. Вардар је увек био тим који се борио за висок пласман без обзира које је такмичење. Тако ће бити и у будућности", рекао је Стојаноски за клупски сајт (рквардар.мк).

Писонеро је трећи шпански тренер заредом на челу стручног штаба Вардара после Раула Гонзалеса, који је тим водио од 2014. до 2018. и освојио прву тутулу шампиона Европе и Роберта Паронда, који после једне сезоне и освајања друге европске тутуле, одлази за селектора Египта.