Ватерполо савез Србије увелико се припрема за Финални турнир Светске лиге који се од 18. до 23. јуна оржава на отвореном базену СЦ "Ташмајдан". Србија и Београд профисали су се као врхунски организатори великих спортских манифестација, а по свој прилици завршница Светске лиге, која ће уједно бити и квалификационо такмичење за пласман на Олимпијске игре, биће још један догађај који ће говорити у прилог тој тези.

Челници српске куће ватерпола ништа не препуштају случају па је са УНИQА осигурањем потписан нови двогодишњи уговор, којим ће бити осигуран и завршни тунрир Светске лиге. Такође, после пет година успешне сарадње УНИQА ће закључно са Олимпијским играма у Токију бити званично осигурање нашег ватерполо тима:

- Највећи ослонац у организацији једног врло захтевног такмичења као што је Финални турнир Светске лиге је управо УНИQА осигурање - каже Немања Маријан, генерални секретар Ватерполо савеза Србије и додаје:

- Ова компанија годинама уназад подржава и учествује у нашим догађајима. Драгоцено је што делимо исту визију и жељу да Ватерполо савез Србије и у будућности буде организатори великих догађаја, а све са циљем додатне популаризације ватерпола. Недавно смо имали контролу представника ФИНА и они су веома задовољни оним што је до сада урађено. Монтажне трибине постављаће се од 10. јуна, а и продаја улазница иде веома добро. Зато ми преостаје само да удуху нашег слогана позовем публику да дође На трибине за делфине - констатовао први оперативац ВСС.

Директорка Сектора за маркетинг и корпоративне комуникацине УНИQА осигурања Соња Марић истакла је велико задовољство чињеницом да ће ова комапнија бити уз наш најтрофејнији спорт и у наредне две године.

- На предстојећем Финалном турниру Светске лиге, који има изузетан такмичарски значај, настојаћемо да нашим ватерполистима, као и годинама уназад, осигурамо најбољи ветар у леђа. Осим што ћемо се побринути за безбедност свих учесника, позваћемо публику да под слоганом Србија за делфине навија, уместо пред телевизорима своје хероје бодри уживо на Ташмајдану. Уверени смо да ће им се ватерполисти, као и сваки пут до сад, одужити најсјајнијим одличјем и директним пласманом у Токио.

Наша репрезентација је најуспешнија селекција у Светској лиги, јер је чак 11 пута освајала ово такмичење. Са припремама за све изазове који их очекују делфини су кренули 29. маја а утиске је сумирао селектор Дејан Савић:

- Наш циљ на финалном турниру Светске лиге је јасан, а то је освајање првог места и пласман на Олимпијске игре. Појачали смо интезитет рада последњих дана. Тренирамо два пута дневно, а репрезентација ће бити комплетна од 12. јуна када ће нам се прикључити и играчи који учествују у завршници клупске Лиге шампиона. У понедељак путујемо у Бечеј где ћемо одиграти пријатељску утакмицу са Француском, а већ у уторак нам долази селекција Аустралије са којом ћемо имати четири тренинг меча - рекао је Савић и истакао да у спорту као и у животу утакмице добија добар тим, а медаље се освајају уз праву подршку:

- Морам да нагласим да компанија УНИQА за нас није само спонзор, већ играч више и важан део екипе. Ватерполо репрезентација и репрезентативци, већ годинама уназад уздају се у подршку УНИQА осигурања, која је за нас била одскочна даска за бројна одличја које смо освојили од почетка сарадње. Због тога ми је посебно драго што остајемо у истом саставу у сусрет најважнијем такмичењу које нас очекује следеће године у Јапану.

Репрезентација Србије на завршном туниру Светске лиге играће у Б групи заједно са Хрватском, Аустралијом и Казахстаном, док ће се у А групи такмичити Шпанија, Мађарска, Јапан и Канада. После дуела по групама према систему такмичења играће се четвртфинале, само првопласирана екипа избориће визу за Јапан, а наградни фонд је 350 хиљада долара.

- Максимално смо посвећени припремама за Финални тунрир Светске лиге - поручује Милан Алексић и додаје:

- Ове седмице су тренинзи прилично напорни, јер се доста ради на физичкој спреми. Амбиције су нам као и увек највише поготово јер играмо у Београду пред нашом публиком. Циљ нам је прво место и то не кријемо. За то ће нам бити потребна и подршка са трибина, али не смуњам да ће навијачи у храму ватерпола на Ташу направити сјајну атмосферу - навео је Алексић.

Улазнице за ватерполо спектакл на Ташу се налазе у продаји и мохгу се купити на свим продајним местима Тицкет висон-а.