Србија је оверила јапанску визу. Рукометашице су се пласирале на СП од 30. новембра до 15. децембра у Земљи излазећег сунца пошто су у реваншу баража у Лубину доживеле безболан пораз од Пољске - 27:30 (14:12). Изабранице Љубомира Обрадовића су велики део посла завршиле још прошлог петка у Зрењанину, где су славиле са 33:19.


Српкиње су пропустиле да славе и у другом мечу. Наше даме су све до финиша меча водиле, а онда дозволиле Пољакињама да серијом 5:0 остваре утешну победу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Крпеж Шлезак пред реванш с Пољском: Крећемо као да је 0:0


Као што су и најавиле, наше рукометашице су у реванш ушле као да немају плус 14 из Зрењанина. Биле су одлучне да Пољакиње баце на колена и на њиховом терену. Играле су врло добро у одбрани, а у нападу је била незадржива Катарина Крпеж Шлезак. Све до 8:8 екипе су се смењивале у вођству када су наше успеле да се одлепе на 11:8 и предност сачувају до краја полувремена.


Још агресивније су биле наше у другом полувремену, често су водиле и са четири гола разлике, последњи пут са 22:18. Међутим, у самом финишу код вођства 27:25 попустила им је концентрација, почеле су да греше, што су Пољакиње које су играле за част успеле да искористе и терен, ипак, напусте уздигнуте главе.


ПРВИ КОРАК КА ТОКИЈУ
ПРВИ од три корака ка Олимпијским играма је направљен. Други је да буду међу седам на СП у Јапану, а трећи да на квалификацијама изваде карту за Токио 2020. Иначе, жреб за шампионат одржаће се 21. јуна.


ДВОРАНА: "Купрум арена" у Лубину. Гледалаца: 2.500. Судије: Викторија Кијауксаите и Аусра Залиене (Литванија). Искључења: Пољска 4, Србија 8 минута. Седмерци: Пољска 3 (2), Србија 5 (5).

ПОЉСКА: Гавлик (6 одбрана), Вјертелак 6, Букларевич, Лабуда 2, Кобилинска 1, Матушчик 2, Кудалч-Глок 4, Јанишевска, Зич 4 (1), Росјак, Волопчик, Новицка, Шаравага 3, Ачрук 7 (1), Собијеч 1, Плашчек (4 одбране).

СРБИЈА: Рисовић (4 одбране), Радосављевић 1, Крпеж Шлезак 8 (3), Милојевић 1, Штевин, Лавко 2, Ковачевић, Агбаба, Николић 2 (1), Тамара Радојевић 4, Поп-Лазић, Дијана Радојевић, Митровић, Стоиљковић 5, Лишчевић 4 (1), Граовац (6 одбрана, 1 седмерац).