РУКОМЕТАШИЦЕ Црне Горе, које су на минут пре краја биле готово на ивици амбиса у реванш утакмици баража за Светско првенство у Јапану (30. новембар - 15. децембар), путоваће на највећу смотру женског рукомета захваљујући готово нестварном поготку најмлађе међу њима - пивота Еме Рамусовић (22).


Млада Беранка, која наступа у дресу Будућности, после две узастопне грешке њених знатно искуснијих колегиница, докопала се лопте, када се чинило да је још једном изгубљен и страховитом "бомбом" са осам метара "развукла" мрежу Чехиња. У преосталом времену Црногорске су одиграле искусно, направиле пар прекршаја на девет метара и донеле ерупцију одушевљења у препуној хали у Никшићу - 25:23 (први меч 24:26).


Захваљујући голу више постигнутом у гостима репрезентација Црне горе путује у Јапан, на тринаесто узастопно велико такмичење, на коме ће покушати да изборе и визу за Олимпијске игре у Земљи излазећег сунца.


- Пресрећна сам. Нема у мом вокабулару речи која би исказаламоју срећу. Истовремно, осећам и тугу, јер се од рукомета опростила наша колегиница Анђела Булатовић - казала је јунакиња меча у Никшићу, који је умало могао да сруши црногорски рукометни пројекат у женском рукомету.