Олимпијски дан одржаће се 8. јуна на стадиону Војне академије. Олимпијски дан организује се у 206 земаља поводом обележавања рођендана Међународног олимпијског комитета, а у Србији ће бити прослављен 25. пут.

Захваљујући одличној сарадњи и чињеници да су оснивачи Олимпијског комитета Србије били официри Војске Краљевине Србије, ове године Олимпијски дан ће први пут бити организован на стадиону Војне академије, наводи се у саопштењу ОКС. Од 12 часова биће организоване трке за децу до четири, осам и 12 година, трка за особе са инвалидитетом, трка задовољства на 2.400 метара, као и породична и штафетна трка. У штафетној трци учествоваће штафете Олимпијског комитета Србије и компанија чланица спонзорског пула Олимпијског комитета Србије.

Председник ОКС Божидар Маљковић рекао је да су основни циљеви Олимпијског дана подстицање грађана на физичку активност, промовисање породичних вредности, здравог начина живљења и заштите животне средине, као и популаризација Олимпијског покрета и филозофије олимпијског духа.

Шеф делегације Србије при Међународном савезу за војне спортове Сретен Радовић изразио је задовољство што ће Војна академија бити домаћин овогодишњег Олимпијског дана.

Репрезентативац Србије у стрељаштву, олимпијац и припадник Спортске чете Војске Србије Димитрије Гргић рекао је да се радује Олимпијском дану и да се нада да ће бити много учесника. Он ће у суботу доћи на Војну академију са породицом и учествовати у породичној трци.

Осим трка за различите узрасте, на Олимпијском дану биће и низ других спортско рекреативних активности у сарадњи са Покретом за женску кошарку Марина Маљковић, специјалним јединицама Војске Србије које ће организовати полигон борилачких вештина, а грађани ће моћи да се опробају и у ваздушној стрељани.