СИМ у Нишу и Сурдулици

Танјуг

четвртак, 30. 05. 2019. у 12:08

СИМ у Нишу и Сурдулици

Фото: СИМ

Спортске игре младих (СИМ) наставиле су караван у Нишу и Сурдулици предходна два дана и окупиле хиљаде деце
Спортске игре младих (СИМ) наставиле су караван у Нишу и Сурдулици предходна два дана и окупиле хиљаде деце.

Ниш је први пут био домаћин Игара тако што се церемонија отварања одиграла у препуној хали "Мика Антић", уз присуство градоначелника Дарка Булатовића.

Бакљу пријатељства у халу је унела Лола Радивојевић, прва тенисерка на националној ранг листи Србије до 16 година, која је била у пратњи осмогодишње Ларе Орловић, такође тенисерке.

Председница СИМ Србија Ивана Јовановић уручила је специјална признања за допринос развоју спорта и Игара градоначелнику Ниша Булатовићу и председнику Скупштине општине Сурдулица Новици Тончеву.

И у Сурдулици је градски трг био мали да прими велики број деце на церемонији отварања, коју су улепшали аниматори на штулама и обучени у кловнове, као и ватромет и конфете које су летеле градом.

Атмосфера у Сурдулици, где је такође први пут одржана ова манифестација, била је на врхунцу када је, уз фанфаре, заједно са маскотом Игара лавом Виктором, упаљену бакљу унела Анђела Стојковић са другарицама из кошаркашког клуба Радник.

- Много деце и омладине дошло на трг на отварање, видели смо осмехе на њиховим лицима. И када су они срећни онда смо и ми политичари и руководиоци задовољни. Ово је празник за наш град, ми смо мали и немамо често овако велике догађаје. Хвала Спортским играма младих Србије што су изабрали и нас да будемо део Игара и пре свега да усредецу Сурдилице - истакао је Тончев.

Сутра се Игре селе у Сремску Митровицу, где ће СИМ Србије прославити шести рођендан, а дан касније на реду је Ириг на обронцима Фрушке Горе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације