ИЗ ПРВЕ ОДБОЈКАШКЕ ЛИГЕ У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ: Гочанин дебитовала пред домаћом публиком

Ми. Рогач

понедељак, 27. 05. 2019. у 07:15

ИЗ ПРВЕ ОДБОЈКАШКЕ ЛИГЕ У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ: Гочанин дебитовала пред домаћом публиком

Бојана Гочанин фото: М. Вукадиновић

Јутро пред прву утакмицу селектор је прочитао имена 14 играчица које ће бити у саставу, била сам у чуду кад сам чула своје име - рекла је репрезентативка Србије
УВОДНИ турнир Лиге нација био је прилика да Београђани упознају младе снаге које су први пут крочиле на главну сцену. Остварене су две победе и један пораз (тренутно шесте) и екипа је већ отпутовала у италијански Конељано на други "викенд".

Али за те најмлађе турнир у нашем главном граду остаће заувек у сећању. Једна од њих је либеро Бојана Гочанин (17), која је дебитовала за национални тим, а претходне сезоне је играла Прву лигу за Таково Звезда Хелиос из Горњег Милановца.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПОРАЗ НА ОПРОШТАЈУ: Одбојкашице Србије изгубиле од Турске

САСТАВ ЗА КОНЕЉАНО ДИЗАЧИ: Мирковић, Антанасијевић. Коректори: Бјелица, Кубура. Либера: Пушић, Гочанин. Блокери: Поповић, Алексић, Савић, Коцић. Примачи: Благојевић, Буша, Лозо, Лазовић.

- Без иједне суперлигашке утакмице, ја сам дошла до сениорског тима Србије. У шоку сам и за мене је ово нестваран успех - каже Бојана, која ће следеће сезоне носити дрес ТЕНТ. - Јутро пред прву утакмицу селектор је прочитао имена 14 играчица које ће бити у саставу, била сам у чуду кад сам чула своје име.

Многи врхунски играчи током каријере немају прилику да играју за репрезентацију пред домаћом публиком. Бојани се посрећило да то доживи већ на дебију.

- Трема је била превелика, узбуђење још веће. Баш сам била укочена, али временом ће то ваљда проћи. На тренинзима је било много лакше, јер сам на њима опуштена. Најмлађа сам, мислила сам да сигурно нећу бити изабрана да играм и онда сам радила растерећено. Мада, сазнање да сам међу 14 пореметило ме је у глави.

Била је део националног тима у млађим категоријама и сада је по годишту кадеткиња, а као највећу разлику у односу на боравак са сениоркама издваја снажне ударце.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КОЛЕКЦИЈА СВЕ ПУНИЈА: Трофеј Лиге шампиона за Стефану Вељковић

- Нисам навикла на ово, теже је исконтролисати лопту. Како улазим у систем, све је боље. Селектор Терзић ми помаже, говори да се не плашим. Пошто на тренингу када угледам Тијану Бошковић са друге стране мреже, само станем, укочим се и помолим се Богу да не добијем лопту по глави - уз осмех објашњава Бојана. - Можда сам се једном одбранила за првих недељу дана. Али има времена.

На наредним турнирима ће имати прилику да скупи још више сигурности и искуства, што ће јој бити лакше уз подршку осталих девојака.

- Помогле су ми до сада много саиграчице, јер су ме лепо прихватиле и сваку моју грешку су испратиле. Рекле ми како да исправим, хвалиле су ме кад добро радим. Тренер је рекао да ћемо све добити шансу, тако да би за мене било супер макар једну утакмицу да одиграм целу - завршила је Гочанинова.

ДРУГИ ТУРНИР

Уторак

Србија - САД 17.00

Среда

Србија - Доминиканска Р. 17.00

Четвртак

Србија - Италија 20.00Пратите нас и путем иОС и андроид апликације