Спортске игре младих одржане у Ваљеву и Панчеву

Тањуг

24. 05. 2019. у 16:11

Спортске игре младих одржане у Ваљеву и Панчеву
Пошто су ђаци и судије положили заклетву пријатељства, бакљу пријатељства унеле су талентоване Тамара Јеремић (стрељаштво) и Јована Јованчић (рукомет)
Спортске игре младих (СИМ) наставиле су свој пут у Србије, а последње две станице биле су Ваљево и Панчево.

Свечаности у Хали спортова у Ваљеву присуствовали су др Слободан Гвозденовић (градоначелник Ваљева), Милан Гајић (одборник у Скупштини Ваљева и координатор Игара испред града), Мирољуб Ивановић (члан Градског већа задужен за спорт), Миодраг Лазић (председник комисије за спорт града Ваљева), Михајло Почек и Душан Новокмет (кошаркашки и рукометни тренер, бивши репрезентативци), Жељко Остојић (координатор Игара за Ваљево), Радомир Симић (секретар Спортског савеза Ваљево), Зорица Мијатовић (спортска директорка Дунав осигурање Спортских игара младих) и други.

У знак захвалности за допринос развоју Игара у Ваљеву, Ивана Јовановић, председница Дунав осигурање Спортских игара младих уручила је специјалну плакету др Слободану Гвозденовићу, градоначелнику Ваљева, који је, на одушевљење присутних, током манифестације носио официјелну мајицу Игара.

- Све нас који радимо на организацији и реализацији Спортских игара младих, а има нас на стотине, често питају одакле црпимо енергију да стално будемо на висини задатка и да сваки пут одемо корак даље и деци увек пружимо више. Одговор на то питање никада се не мења: мотивишу нас емотивни тренуци какве нам само наши мали СИМовци могу приредити. Њихова чиста срца, искрени осмеси, њихов жар и елан на терену, њихова борбеност и посвећеност, нова пријатељства која склапају, њихова срећа и још хиљаду других ствари од којих нам срце често буде велико као кућа, дају нам неописиву енергију и ветар у леђа да за своје најмлађе пријатеље учинимо баш све. Управо такву енергију дали су нам данас наши пријатељи из Ваљева, приредивши нам дочек о каквом се само може сањати - изјавила је Јовановић.

Пошто су ђаци и судије положили заклетву пријатељства, бакљу пријатељства унеле су талентоване Тамара Јеремић (стрељаштво) и Јована Јованчић (рукомет).

- Ово је дивна ствар за наш град. Велику захвалност дугујемо председнику Србије Александру Вучићу и српској Влади, што је препознала колико су овакве ствари важне за децу. Важне за цео регион. Веома сам срећан и поносан што је Караван Игара посетио Ваљево и захваљујем се и Ивани Јовановић на томе. Ми смо град спорта, а са нама су данас били и познати тренери и бивши репрезентативци Југославије. Ово је будућност Србије. И будућност Србије јесте управо у овој деци и њиховом бављењу спортом у школском узрасту - истакао је Гвозденовић.

Свечаној церемонији отварања Игара у Панчеву присуствовали су и Татјана Божић (чланица већа задужена за образовање), Данијела Ђаковић (директорка Предшколске установе „Дечја радост"), Дејан Перић (ген. сек. Ш Панчева), Иван Крговић (главни координатор за Панчево) и други.

Игре се настављују сутра у Омољици, недеља је резервисана за Банатско ново село, а у понедељак пут води у Зајечар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације